Nedeľa prinesie počasie stvorené na pobyt vonku. Vráti sa aj saharský prach

Zuzana Macháčová

Posledná aprílová nedeľa prinesie veľmi priaznivé počasie na výlety. Pozor na silnejší vietor a saharský prach. 

Sobota priniesla na viaceré miesta premenlivé, ale hlavne veterné počasie. Niekde sa dokonca vyskytli prehánky a v Tatrách aj snežilo. Avšak môžete sa tešiť, lebo pred nami sú teplé letné dni. 

Vietor a saharský prach

Počas piatka začala naše územie priaznivo ovplyvňovať tlaková výš, ktorej okraj k nám zasahuje od juhovýchodu až východu Európy. Po zadnej strane tlakovej výše, k nám bude v nasledujúcich dňoch prúdiť teplý vzduch. 

 

Južné prúdenie k nám okrem tepla prinesie aj saharský prach, ktorý sa tu zdrží dlhšie. Nedeľné maximálne teploty vystúpia popoludní od +19 °C až do +25 °C.

Očakávané denné maximálne teploty
Očakávané denné maximálne teploty, imeteo.sk

Zrážky sa neočakávajú. Tie sú v rámci Európy sústredené najmä na juhozápade a západe Európy. Avšak naďalej treba počítať so silnejším vetrom, ktorý zafúka od juhovýchodu rýchlosťou do 30 km/h, na západe až do 45 km/h. 

Počasie na nedeľu

Na západnom Slovensku bude posledná aprílová nedeľa prevažne slnečná, ale z rána v údoliach lokálne aj hmlistá. Bude veterno, ale teplota vystúpi od +22 °C do +25 °C. 

Aj v dolinách stredného Slovenska sa z rána krátkodobo zdržia ojedinelé hmly. Tie sa však rýchlo rozplynú, a potom bude jasná až polooblačná obloha, takže smelo do plánovania výletov. Príjemné budú aj teploty a to +19 °C až +24 °C. 

 

Predpoveď počasia poteší aj obyvateľov východného Slovenska, tu bude prevládať prevažne slnečná, prípadne len málo oblačná obloha. Teplota sa vyšplhá od +19 °C do +23 °C. Zafúka južný až juhovýchodný vietor do 30 km/h. 

Výborné počasie bude priať aj horám. Prevládať má slnečná obloha. Vo výške 1 500 m sa citeľne oteplí na +10 °C. V roku 2012 bol 28. apríl v Gabčíkove tropický, namerali tam +31,5 °C. Dnes takýto tropický deň mať nebudeme. Čo nás čaká v ďalších dňoch? Pozrite si našu predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
24 °C / 4 °C
Blažena
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Pondelok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd