Nepriaznivé počasie na Slovensku má zrejme prvú obeť. Pri nehode zomrela len 18-ročná spolujazdkyňa

Nepriaznivé počasie na Slovensku má zrejme prvú obeť. Pri nehode zomrela len 18-ročná spolujazdkyňa
Dominik Cenkner

Na Slovensku už niekoľko hodín panuje nepriaznivé počasie. Husté sneženie sa síce vyskytuje najmä na strednom a východnom Slovensku, ale ani na západe to nie je ideálne. Problémy tam spôsobuje poľadovica, a tá sa zrejme stala osudnou len 18-ročnej spolujazdkyni. 

Pri dopravnej nehode v okrese Nitra prišla o život 18-ročná žena. Informuje o tom TASR.

Nehoda sa stala v utorok v ranných hodinách na ceste I/65 v katastri obce Jelenec. Osemnásťročná vodička vozidla Volkswagen Golf pravdepodobne dostala s vozidlom šmyk, narazila do vozidla Seat Alhambra a následne do stromu.

Pri dopravnej nehode utrpela spolujazdkyňa z Volkswagenu zranenia nezlučiteľné so životom. Ďalšie dve osoby sa zranili, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Pri nehode zasahovali všetky záchranné zložky. Policajti podrobili vodičov dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina nehody sú predmetom vyšetrovania nitrianskej dopravnej polície.

Nepriaznivé počasie na Slovensku

Momentálna situácia na slovenských cestách je kritická. Mnohé úseky sú uzavreté alebo prejazdné len s ťažkosťami. 

Pre nákladnú dopravu uzavreli horské priechody Donovaly, Dobšiná aj Soroška, dôvodom je husté sneženie. Počasie komplikuje situáciu aj na Muránskej planine, úplne uzavretý je horský priechod Dielik medzi Muráňom a Tisovcom. Ďalšie informácie prináša Slovenská správa ciest.

„Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Čerstvý alebo kašovitý sneh hr. 1-3 cm sa nachádza na úsekoch D1 Ilava - Lietavská Lúčka, D1 Važec - Štrba, D1 Matejovce - Levoča, D1 Košice - Bidovce, D3 Žilina - Považský Chlmec, D3 Poľana - Skalité, R1 Kováčová - Kremnička, R1 Banská Bystrica, R2 Mýtna- Tomášovce, R2 Ožďany - Babin Most, R2 Figa - Gemer, úseky R3, R4 Milhosť - Košické Oľšany, R4 Svidník, R6 Beluša.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do hr. 1-3 cm, na Orave do hr. 4-5 cm.

Horské priechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do hr. 1-3 cm, na HP Súľová a Grajnár do hr. 4-5 cm. HP Pezinská Baba, Biela Hora, Havran a Skýcov majú povrch vozovky mokrý.“

Všetko sledujeme ONLINE

Na záver pripomíname, že všetky dôležité informácie nájdete v našom LIVE textovom prenose. K dispozícii je na tomto odkaze.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd