Nešťastie počas BÚRKY. Do troch detí udrel blesk a zachytili to na VIDEO

Peter Minárik

Tri deti, ktoré sa počas búrky prechádzali zasiahol blesk. Video, ktoré urobil okoloidúci celý incident zachytáva a je varovaním pre všetkých, že počas búrky nie je dobrý nápad sa len tak prechádzať po vonku.

Na internete sa objavilo hrôzostrašné video, ktoré zachytáva tri deti, do ktorých náhle udrie blesk. Na videu vidieť, ako po zásahu deti padajú k zemi, no udalosť našťastie neskončila tragicky a je varovaním pre všetkých, ktorí podceňujú nebezpečenstvo búrok.

Tie sa počas aktuálnych dní vyskytujú aj na našom území. Sprevádzané sú len ojedinele nebezpečnými sprievodnými javmi, no nebezpečná je už len samotná elektrická aktivita búrok.

 

Zásah blesku do detí

Tieto tri deti, do ktorých v pondelok udrel blesk sa búrky budú zrejme báť už do konca svojho života. K incidentu došlo v meste Isabela na severnom pobreží Portorika, na pláži San Juan.

Na videu vidieť ako do detí udrie blesk, ktoré potom náhle spadnú smerom dozadu. Okoloidúci a ich rodinní príslušníci pribehli na pomoc a snažili sa deti oživovať, čo sa im aj podarilo.

Záchranári následne previezli deti vo veku sedem až dvanásť rokov do nemocnice. Najstaršie dieťa je vo vážnom stave, ale bez ohrozenia života. Najmladšie dieťa stratilo cit v nohách.

 

Používatelia sociálnych sietí vyjadrili šok a obavy a modlili sa za uzdravenie detí. Niektorí sa pýtali, prečo boli deti počas takýchto podmienok na pláži.

Zábery z incidentu sú poučením pre všetkých, ktorí podceňujú nebezpečenstvo búrok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd