Neuveriteľné video z Talianska. Silný vietor poriadne rozhojdal kabíny lanovky

Neuveriteľné video z Talianska. Silný vietor poriadne rozhojdal kabíny lanovky
Zuzana Macháčová

Mimoriadne nepriaznivé počasie panuje v Taliansku. Sneženie, dážď, ale aj silný vietor. Ten spôsobil uzavretie lyžiarskeho strediska.

Do Talianska dorazilo veľmi nepriaznivé počasie, sprevádzané hustým snežením, nízkymi teplotami ale aj veľmi silným vetrom. Ten narobil problémy v talianskom lyžiarskom stredisku. 

Silný vietor spôsobil uzavretie strediska

Po rannom výdatnom snežení sa rozfúkal veľmi silný vietor. Rýchlosť vetra sa v priebehu niekoľkých minút zvýšila z 1 km/h na 120 km/h.

 


 

Ako je vidieť na videu, v lyžiarskom stredisku Cervinia v Taliansku silný vietor poriadne rozkolísal kabíny lanovky. Našťastie nie sú hlásené žiadne zranenia. 

Prevádzkar lyžiarskeho strediska okamžite zastavil lanovku. Následne museli uzavrieť kvôli bezpečnosti celé stredisko.

Zima v Alpách

Husté sneženie za posledných 24 hodín viedlo k zvýšeniu lavínového nebezpečenstva v dôsledku prítomnosti nestabilného snehu naprieč celej oblasti Lombardie.

 

Zima dorazila aj do Dolomitov, kde napadla nová snehová pokrývka, a to až 35 cm. Koniec zimy s klesajúcimi teplotami zasiahlo aj celé pohorie Vicenza.

Na Altopiano dei Sette Comuni sneží od včerajšieho večera,  vo výške nad 1200 metrov. V oblasti Asiago, Gallio a Roana ráno padal sneh zmiešaný s dažďom.

Na väčšine zjazdoviek v nadmorských výškach nad 1 400-1 500 metrov sa nachádza čerstvá snehová pokrývka od 25 do 40 centimetrov, ktorá umožní znovuotvorenie zjazdoviek, ktoré boli v posledných dňoch pre dážď uzavreté. Podmienky počas víkendu budú na lyžovanie priaznivé. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd