Nezabudni sa dnes teplejšie obliecť. Dokonca dorazí aj sneženie

Nezabudni sa dnes teplejšie obliecť. Dokonca dorazí aj sneženie
Zuzana Macháčová

Už niekoľko týždňov panovalo na našom území veľmi teplé počasie, avšak dnes si treba obliecť na seba niečo teplejšie. Teploty pôjdu nižšie, dokonca sa vyskytne aj slabšie sneženie. 

Slnečný, ale aj miestami upršaný − taký utorok sme prežili počas včerajšieho dňa. Okolo poludnia sa v okolí Banskobystrického a Košického kraja dokonca vyskytli aj prvé jarné búrky, ktoré však neboli veľmi intenzívne.

Počasie bolo pod vplyvom tlakovej níže, ktorá je vo vyšších hladinách ovzdušia nad Poľskom, a jej oblačnosť sa spolu so zrážkami otočila na západ aj nad naše územie. Avšak súčasne sme aj pod vplyvom tlakovej níže nad východným Stredomorím, takže premenlivosť počasia bude u nás pokračovať aj naďalej. 

Dokonca aj zasneží

Dnes a počas noci k nám začne od severovýchodu prúdiť chladnejší vzduch. Ten pocítia najmä obyvatelia severného a severovýchodného Slovenska, kde sa teplota bude pohybovať len od +5 °C do +10 °C. Na ostatnom území sa teplota vyšplhá vyššie, a to až do +15 °C.

 


Vzduch, ktorý k nám začne prúdiť, bude síce chladnejší, ale suchší, preto sa veľa zrážok tvoriť nebude. Od výšky 1 200 až 1 400 m n. m. bude aj slabšie snežiť. Na severovýchode zasneží už od nadmorskej výšky 900 m.

Vietor bude fúkať od severu rýchlosťou do 30 km/h. Na východe, najmä v Košickom kraji, bude vietor o niečo silnejší, v nárazoch dosiahne rýchlosť až okolo 55 km/h. 

Počasie na stredu

Na západnom Slovensku bude obloha premenlivo oblačná a spadnúť z nej môže lokálne aj dážď, ktorý bude len slabý. Teplota vystúpi od +13 °C do +15 °C. 

Dnes na strednom Slovensku bude prevládať oblačné, ale prechodne aj jasné počasie. Aj tu sa prehánky môžu vyskytnúť, ale iba zriedkavo. Teplota vystúpi od +6 °C do +15 °C. 

Oblačnú a ojedinele upršanú stredu budú mať obyvatelia východného Slovenska. V severovýchodných častiach sa zrážky vyskytnú častejšie, od stredných polôh môžu byť dokonca snehové. Teplota tu vystúpi od +8 °C až +13 °C.

 


 Na horách pribudne konečne zopár centimetrov nového snehu, ale až od výšky približne 1 400 m n. m. V nižších polohách budú prevládať zrážky zmiešané alebo dažďové. V nadmorskej výške 1 500 m sa ochladí  na -1 °C. 

Dnes sa nezabudni lepšie obliecť a opäť vytiahnuť teplejšie kabáty, pretože vplyvom ochladenia budú dnešné teploty o niečo nižšie ako počas uplynulých dní. Okrem toho bude pocitovú teplotu znižovať aj nepríjemný severný vietor. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
24 °C / 4 °C
Blažena
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Pondelok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd