Obrovská TRAGÉDIA. Ničivá lavína zabila najmenej štyroch turistov. Ďalší dvaja sú nezvestní

Zuzana Macháčová

Najmenej štyria ľudia zahynuli v nedeľu a po dvoch stále pátrajú v dôsledku masívneho zosuvu lavíny vo Francúzsku. Ide o najvážnejšiu nehodu vo Francúzsku za posledné dve desaťročia. 

Ničivá lavína zasiahla dnes masív Sancy v Puy-de-Dôme vo Francúzsku a strhla so sebou až 9 ľudí. 

Podľa najnovších odhadov prišli o život štyria ľudia vrátane vysokohorského vodcu, pričom traja ďalší boli zachránení, vysvetľujú miestne média. 

Po dvoch turistoch stále pátrajú

Osud dvoch ľudí však zostáva neistý. Záchranné tímy nepretržite pracujú na ich nájdení, no zatiaľ neúspešne. 

 

K masívnemu spusteniu lavíny došlo v nedeľu okolo 14:00 h. Mnohými obyvateľmi tento incident otriasol, pretože im pripomína neustále nebezpečenstvo horských aktivít, najmä v období nestabilných poveternostných podmienok.

V reakcii na incident vydala prefektúra Puy-de-Dôme varovanie, v ktorom uvádza posun snehovej pokrývky a odporučila vyhnúť sa postihnutej oblasti. Nové varovania sú spojené so skúmaním horského prostredia, ale aj neutíchajúceho odhodlania záchranných tímov predchádzať takýmto tragédiám.

Táto tragédia, ku ktorej došlo v Mont-Dore, patrí medzi najvážnejšie nehody vo Francúzsku za posledné dve desaťročia. Najničivejšia lavína za posledné desaťročia v krajine sa datuje od 10. februára 1970.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd