Ničivé tornádo v Los Angeles. Najsilnejšie za posledných 40 rokov

Veronika Sádovská

V inak slnečnej Kalifornii vyčíňajú silné búrky. Séria prudkých dažďov, búrok vyprodukovala už aj ničivé tornádo.

Neďaleko centra Los Angeles sa v stredu prehnalo zriedkavo silné tornádo. V niektorých prípadoch spôsobilo značné škody.

Tornádo prešlo cez priemyselnú oblasť a poškodilo 17 budov, z ktorých jedenásť už nie je obývateľných. Najmenej jedna osoba bola tiež zranená.

Išlo o najsilnejšie tornádo v tomto meste za posledných 40 rokov. V Kalifornii vznikne každý rok asi desať tornád.

Búrky si v Kalifornii vyžiadali aj obete

Silné búrky spôsobili škody hlavne v severnej Kalifornii. V dôsledku silného dažďa a nárazového vetra zahynulo najmenej päť ľudí.

V Oaklande našli bezdomovca mŕtveho vo svojom stane, ktorý zasiahol spadnutý strom.

Veľký strom spadol na idúce auto aj vo štvrti Contra Costa neďaleko San Francisca. V aute sa viezli dvaja ľudia, jeden z nich zomrel. Jedna osoba bola takto usmrtená aj v aute v údolí Portola.

Len v San Franciscu bolo polámaných asi 700 stromov. Vo výškových budovách víchrica a poletujúce predmety vo vetre rozbili okná. Desaťtisíce ľudí ostali bez elektrickej energie.

Štát na západnom pobreží USA, ktorý v minulosti často sužovalo sucho a sucho, zasiahli od januára nezvyčajne výdatné zrážky. Pôda je už za posledných pár mesiacov nasýtená množstvom vody.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd