Nitra vyhlásila MIMORIADNU situáciu: Zaplavilo Kynek, vody je tu neúrekom

Veronika Salayová

Mesto Nitra vyhlásilo mimoriadnu situáciu. Voda úplne zaplavila ulicu v mestskej časti Kynek. Vody bolo až okolo 80 cm, postupne však už opadáva.

Mesto Nitra vyhlásilo mimoriadnu situáciu spojenú s 3. stupňom povodňovej aktivity. Hlavným dôvodom je situácia na ulici Nad Hrabinou v mestskej časti Kynek.

„Po výdatných dažďoch prišli návalové vody s blatom z rolí popri diaľnici, ktoré sa vyliali práve v tejto lokalite,“ informoval pre TASR primátor Marek Hattas.

Voda s blatom zatopila domy a pivnice, dostala sa aj do áut. Niektoré zábery sú tejto oblasti hrozivé a ukazujú, že voda dosahovala až okolo 80 cm, lokálne aj viac, no postupne už opadáva.  

Na mieste zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru, dobrovoľní hasiči, ale aj pohotovostná vojenská jednotka, ako ďalej informuje slovenská agentúra. 

Podľa primátora je situácia aktuálne stabilizovaná, všetky zložky pracujú na odstraňovaní následkov záplav. 

 

Spadlo veľké množstvo vody

Za uplynulých 24 hodín spadlo najviac zrážok na juhu Podunajskej nížiny a v Banskobystrickom kraji. Podľa dát SHMÚ tu spadlo od 50 do 80 mm zrážok.

Podľa amatérskych zrážkomerných staníc dokonca spadlo viac zrážok, a to lokálne až 100 mm. Keďže je pôda už úplne nasýtená, ľahko dôjde k prívalovej povodni, čo bol aj tento prípad. 

Dnes vás už informovali, že problémy spôsobujú výrazné zrážky hneď na niekoľkých miestach. V nitrianskej časti Kynek zaplavilo ulice a areál družstva, na istý čas  predobedom tu dopravu riadili aj policajti pre množstvo vody na vozovke. 

 

Fotografie z Kyneku ukazujú rozsah škôd po záplavách. Voda, našťastie, už opadáva a situácia sa v tejto mestskej časti zlepšuje. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd