Noc bude mrazivá. Na severe bude snežiť. Zajtra vykukne Slnko

Peter Minárik

Druhá polovica vianočných sviatkov sa bude niesť v znamení zimného počasia. Do našej oblasti totiž začal prúdiť studený, pôvodom arktický vzduch.

Studený vzduch sa do našej oblasti dostáva od severu za studeným frontom. Vďaka tomu začínajú teploty na celom našom území klesať.

Na severe Slovenska sa už teploty dostali pod bod mrazu a v priebehu noci sa očakáva mráz na celom našom území. Do rána sa ochladí na 0 až -7 °C.

Chladné, na severe aj mrazivé počasie bude pokračovať aj počas zajtrajšieho dňa. 2. sviatok vianočný by mal priniesť teploty v rozmedzí 0 až +5 °C, ale na severe sa očakáva slabý celodenný mráz.

Na severnom Slovensku okrem mrazov spríjemní vianočnú atmosféru aj sneženie. Prúdenie, do ktorého sme sa dostali je okrem iného aj vlhké a v tomto prúdení sa vytvárajú zrážky.

Tie budú v priebehu dnešnej noci a zajtrajšieho dňa ovplyvňovať počasie predovšetkým na severe nášho územia.

Tu sa očakávajú snehové prehánky alebo slabé občasné sneženie. Sneženie však nebude výrazné, no 2. sviatok vianočný môže priniesť na sever aj biele ráno.

Zatiaľ čo na severe územia budú poletovať vločky, tak úplne iná situácia bude na zvyšku nášho územia. Tu sa totiž očakáva prevažne slnečné počasie.

Záver Vianoc ešte zotrvá v chladnejšom duchu a to sa zmení v nedeľu, kedy sa v našej oblasti začne opäť otepľovať a súčasne sa rozfúka veľmi silný vietor. Očakávajte preto búrlivý charakter počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd