Nový film SMRŠŤ kladie otázky: Môže vietor negatívne vplývať na psychiku ľudí?

Nový film SMRŠŤ kladie otázky: Môže vietor negatívne vplývať na psychiku ľudí?
Veronika Salayová

Vo Vysokých Tatrách koluje legenda, že vietor dokáže negatívne vplývať na psychiku ľudí. Táto téma už roky fascinuje Podtatrancov. Ide len o poveru alebo je na tom aj kus pravdy?

Musíme vás sklamať – na túto otázku vám nevieme jednoznačne odpovedať. Dobrou správou je, že nový film SMRŠŤ, ktorý sa práve v týchto dňoch premieta v slovenských kinách, vám môže dať viac odpovedí...

Režisér Peter Bebjak priniesol do kín ďalší film nakrútený na motívy bestsellera Jozefa Kariku, a to mysteriózny triler SMRŠŤ. V tomto filme sa budú odhaľovať práve tajomstvá tejto legendy.

Legenda halného vetra

Legenda halného vetra vo Vysokých Tatrách hovorí o tom, že vietor dokáže negatívne ovplyvniť psychiku ľudí. Doslova sa vám dostane do hlavy a vyvoláva pocity úzkosti a depresie, ktoré môžu vyústiť až do samovražedných sklonov.

Pre tento halný typ vetra vo Vysokých Tatrách sú typické rýchle zmeny tlaku vzduchu, ktoré môžu podľa povery mať množstvo negatívnych účinkov. Ľudia môžu byť podráždenejší, nervóznejší, a dokonca aj agresívnejší.

U tých, ktorí trpia stavmi úzkosti alebo depresiami, dochádza k prehlbovaniu tejto depresie, a tí, ktorí ňou netrpia, začnú. Podľa niektorých zdrojov existuje priama súvislosť medzi halným vetrom a počtom samovrážd.

Okrem toho sa povráva, že prítomnosť tohto vetra môže vyvolať predčasné pôrody a potraty u žien. Ľudia so srdcovými problémami môžu náhle dostať infarkt a vietor má evidentný vplyv aj na nezvyčajné správanie domácich a hospodárskych zvierat.

Podtatranci si tento halný vietor interpretujú ako zúrivú a zákernú ženu, ktorá ak vás raz dostihne, už vám nedá pokoj. Prenasleduje vás, kým vás úplne nezničí...

Viac vám však napovie už samotný film Smršť, v ktorom sa v hlavných úlohách predstavia dve obľúbené tváre česko-slovenskej hereckej scény – Tomáš Maštalír a Anna Geislerová. Nenechajte si tento jedinečný zážitok ujsť!

Zapojte sa do súťaže

Slovenský film Smršť si môžete už od dnes vychutnať aj v slovenských kinách a naviac môžete vyhrať zaujímavé predmety k filmu smršť.

Vyhrať môžete pršiplášte alebo knihu. Stačí sa len zapojiť do našej SÚŤAŽE tu >>>

Zapojiť môžete aj do našej instagramovej súťaže TU o dve vstupenky do kina na tento film.

Kompletné pravidlá webovej súťaže o merch

Kompletné pravidlá instagramovej súťaže o lístky do kina

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd