Obľúbené Chorvátsko zasiahla kalamita. Pri Zadare aj Splite napadlo až do 30 cm snehu

Veronika Sádovská

Silný dážď, sneženie a vietor sťažili túto nedeľu dopravu takmer v celej vnútrozemskej časti Chorvátska. Sneh spôsobil kalamitu.

V noci zo soboty na nedeľu dostali okresné hasičské strediská od občanov viacero hlásení o následkoch silného vetra, dažďa a sneženia vo vnútrozemskej oblasti Chorvátska.

Týkali sa najmä popadaných konárov a stromov na cestách, ktoré poškodili elektrické a telekomunikačné káble.

Výpadky elektriny hlásili obyvatelia v Záhrebe, Samobore, Zaprešići a Brezovici. Všetky poruchy sú odstránené a jediná oblasť bez elektriny je Samobor - Grdanjci. kde na odstránení poruchy intenzívne pracujú.

Sneženie spôsobilo problémy hlavne na cestách. Popadané stromy, vrstva snehu a záveje potrápili vodičov na všetkých druhoch ciest aj na diaľniciach.

Z Dalmácie smerom do vnútrozemia bola prejazdná len jedna cesta. V niektorých oblastiach Chorvátska napadlo aj 30 centimetrov snehu.

Sneženie spôsobilo aj to, že veľká časť fanúšikov futbalového klubu Hajduk sa dnes nedostali na zápas do Záhrebu zo Splitu. Mnohí uviazli na cestách, kde vzniklo množstvo nehôd.

Doprava na štátnej ceste Obrovac-Gračac (DC27) bola prerušená z dôvodu dopravnej nehody nákladného auta. Motoristov môžu zdržať aj autá údržby ciest, ktoré sa pohybujú pomalšie. Ideálne je však zostať doma a na cesty sa nevydávať vôbec.

Fotografie ako to tam vyzerá nájdete v našej fotogalérii.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Blažena
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd