Od juhu prichádza ďalší dážď a potom náš čaká počasie, aké sme tu tento rok ešte nemali

Od juhu prichádza ďalší dážď a potom náš čaká počasie, aké sme tu tento rok ešte nemali
Peter Minárik

Nad naše územie sa práve v týchto chvíľach začína nasúvať ďalšia zrážková oblačnosť, po ktorej sa dočkáme vytúženého počasia. Nočný dážď vystrieda slnečné ráno, ktoré prinesie zásadné oteplenie.

Uplynulá noc priniesla na naše územie tzv. „krvavý dážď“. Nad našu oblasť sa najskôr dostalo obrovské množstvo saharského prachu, po ktorom začal postupovať rozsiahly studený front s dažďom, ktorý vzduch síce prečistil, ale čo mu prišlo do cesty, tak to všetko zašpinil.

Ráno ste si tak aj vy mohli nájsť špinavé autá, okná a ďalší záhradný nábytok. Nad našim územím sa už saharský piesok nenachádza, no blíži sa k nám ďalšie zrážkové pole.

Práve v týchto chvíľach sa nad naše územie nasúva teplý front, ktorý prinesie nočný dážď, no ten veľmi rýchlo ustane a už ráno sa začne vyjasňovať. Ako však názov frontu napovedá, tak za teplým frontom nás čaká oteplenie a to bude tentoraz veľmi výrazné.

 

Veľkonočné sviatky odštartujú slnečným ránom

Nočný dážď začne v skorých ranných hodinách ustávať a do rána sa postupne vyjasní. Veľký piatok tak odštartuje slnečným ránom, po ktorom bude nasledovať teplý deň.

Teploty by sa počas piatka mali dostávať na hodnoty od +15 do +20 °C, ale výrazne teplejšie bude na západnom Slovensku, kde sa môže otepliť až na +23 °C.

Príde počasie, aké sme tu ešte nemali

Veľkonočný víkend bude ešte priaznivejší, ako Veľkonočný piatok. Po celý víkend počítajte prevažne s jasným až polojasným počasím s teplotami, ktoré sme tu tento rok ešte nemali.

 

Na takmer celom území sa teploty počas dňa budú dostávať nad hranicu +20 °C a maximá sa zastavia až na úrovni okolo +25 °C.

Je predpoklad, že teploty hranicu +25 °C v niektorých oblastiach aj prekonajú, čím by sme zaznamenali prvý letný deň na Slovensku, čo sme tento rok ešte nenamerali.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd