Od severozápadu prichádzajú prehánky a aj búrky. Poriadne búrlivo bude zajtra

Peter Minárik

Nad naše územie práve v týchto chvíľach prichádza od severozápadu komplex prehánok, ktoré môžu priniesť aj búrky. Výraznejšie problémy sa však zatiaľ neočakávajú. To však už nemôžeme povedať o zajtrajšom dni, ktorý bude oveľa nebezpečnejší.

Počasie nad našou oblasťou aj naďalej ovplyvňuje oblasť nižšieho tlaku vzduchu, ktorá prináša najmä do Nemecka a do Česka vlnu výrazných búrok, ktoré páchajú aj škody.

Na našom území panovalo po väčšinu dnešného dňa prevažne pokojné počasie, no už v týchto chvíľach sa od severozápadu nad naše územie dostávajú prehánky a búrky.

Oveľa viac ich však bude počas zajtrajšieho dňa.

Prehánky a búrky dnes len na severozápade

Až do západu Slnka sa v oblasti severozápadného Slovenska môžu vyskytovať prehánky, prípadne aj slabšie búrky.

 

Nič výraznejšie by sa však dnes na našom území nemalo udiať a zrážková činnosť bude pomerne slabá.

Výrazné búrky prídu počas pondelka

Už zajtra však bude situácia oveľa búrlivejšia ako dnes. V teplom a vlhkom vzduchu sa budú opäť na viacerých miestach tvoriť prehánky a búrky, ktoré môžu byť aj nebezpečnejšie a budú sprevádzané nebezpečnými sprievodnými javmi.

Búrky by mohli prísť vo dvoch vlnách. Prvá vlna sa očakáva počas popoludnia na západnom a južnom Slovensku a druhá vlna zrážok a búrok sa očakáva večer.

Veľmi búrlivé počasie bude na našom území prevládať aj v utorok. Opäť treba pozorne sledovať meteorologický vývoj situácie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd