Od severu prichádzajú snehové prehánky

Veronika Salayová

V noci k nám dorazilo citeľné ochladenie, ktoré na severe nášho územia prinieslo aj sneženie. Dnes sa počas dňa od severu objavujú snehové prehánky. 

Naše územie sa aktuálne nachádza v chladnom severnom prúdení, ktoré je vlhké. Studený vzduch k nám prúdi zo Severného mora, čo spôsobilo citeľné ochladenie na celom území. 

Počas noci klesli nočné teploty až na -10 °C a na severe Slovenska počas noci snežilo. Niektoré oblasti Oravy, Liptova a Spiša sa ráno zobudili do snehového poprašku.

Dnes sa najmä na severe budú tvoriť početné snehové prehánky, ktoré budú početnejšie.

Na severe snehové prehánky prechodne vytvoria snehovú vrstvu, tá však nebude trvalá a sneh sa rýchlo roztopí.

Snehová prehánka sa dnes okolo obeda vyskytla v okolí Čadce a husto sneží napríklad aj v okolí Kremnických vrchov. Snehové prehánky sa očakávajú sa aj v ďalších regiónoch Slovenska. 

Zajtra príde na naše územie oteplenie. Tlaková výš bude zajtra postupovať nad Slovenskom, čo prinesie vyššie teploty a dni sa budú postupne otepľovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd