Od zajtra bude výdatne pršať.Spadne aj 100 mm

Peter Minárik

Počasie začne v priebehu zajtrajšieho dňa ovplyvňovať zvlnený studený front, ktorý už dnes ovplyvňuje počasie v Rakúsku, v Českej republike aj v Poľsku. Od zajtra k nám prinesie výdatné zrážky, ktoré zotrvajú až do sobotňajšieho rána. Za dva dni spadnú na našom území desiatky milimetrov zrážok a to najviac v oblasti hôr. Tu za dva dni môže spadnúť až 100 mm zrážok. Ak zoberieme do úvahy fakt, že sa pri výdatných zrážkach bude výrazne topiť sneh, tak treba počítať s výrazným rastom vodných tokov na úroveň povodňových stupňov. 

Pokiaľ obľubujete raftovanie, tak sa môžete pripravovať. Na strednom a severnom Slovensku pôjdu toky výrazne nahor.  Ustávať by mali zrážky v sobotu a v nedeľu sa dokonca čaká vyjasňovanie. Viac o situácii vo Vašom okrese si prečítajte TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd