Od západu sa blíži dážď a ďalšie oteplenie. Kde bude ešte aj na Štedrý deň pršať?

Peter Minárik

Od západu sa k nášmu územiu blíži okludujúci front, ktorý sa postará o to, že už čoskoro začne na našom území pršať. Zrážky sa očakávajú aj na Štedrý deň, no čo je podstatné, tak za týmto frontom k nám vpadne veľmi teplý vzduch od západu.

O pár desiatok minút začne na našom území opäť pršať. Počasie sa tak opäť zmení a rozhodne nie k lepšiemu. Okrem dažďa nás čaká aj silný vietor a teploty vystrelia poriadne nahor.

Veterno a daždivo

Cez Európu sa presúva stred tlakovej níže. Tá sa aktuálne nachádza nad Nemeckom, no počas noci a Štedrého dňa sa bude presúvať cez Poľsko nad Ukrajinou. Táto níž spolu s frontom prinesú avizované zrážky.

Zrážky sa počas noci nasunú postupne nad celé Slovensko a najmä na severozápade budú výraznejšie. Zrážky by však mali zasiahnuť celé naše územie.

Ráno treba so zrážkami počítať už len na severe a východe Slovenska, no intenzita poklesne. Ak čakáte, že sa zrážková činnosť počas Štedrého dňa upokojí, tak to len v niektorých oblastiach.

Štedrý deň bude na Slovensku zamračený a na severe sa aj naďalej budú vyskytovať prehánky alebo slabý dážď. Snežiť bude len v najvyšších polohách Tatier.

Okrem oblačného a sychravého dňa prinesie Štedrý deň aj silný západný až severozápadný vietor, ktorý môže dosahovať nárazy aj okolo 20 m/s.

Zažijeme teplé Vianoce

Okrem zrážok a vetra je však najpodstatnejšie asi to, že tohtoročné Vianoce budú poriadne teplé. Zatiaľ čo dnešné teploty sa dostávali na maximá okolo +5 °C, tak zajtrajšie teploty budú výrazne vyššie.

Maximálne teploty sa na našom území vyšplhajú na +3 až +8 °C, avšak na západnom a južnom Slovensku sa teploty dostanú ešte vyššie a to na +8 až +13 °C.

Teplo bude aj ďalšie sviatočné dni a na ochladenie musíte čakať až do nového roka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd