Od zrážok si neoddýchneme ani dnes. Naďalej bude VEĽMI CHLADNO

Od zrážok si neoddýchneme ani dnes. Naďalej bude VEĽMI CHLADNO
Dominik Cenkner

Augustové počasie zatiaľ pripomína skôr jar alebo jeseň než leto. A nič sa na tom nezmení ani dnes, teda v utorok.

Počasie u nás budú dnes ovplyvňovať dva tlakové útvary. Ešte stále v studenom vzduchu k nám bude od juhozápadu zasahovať okraj tlakovej výše. Okrem toho bude počasie celkovo v strednej Európe ovplyvňovať aj výšková brázda nízkeho tlaku vzduchu od severozápadu. Na čo konkrétne sa teda pripraviť?

Utorok prinesie premenlivú, v západnej polovici spočiatku aj miestami zmenšenú oblačnosť. Na mnohých miestach severného a východného Slovenska treba počítať s prehánkami či dažďom, na hrebeňoch Tatier aj so snežením. 

Ráno sa bude ojedinele tvoriť aj hmla. Na cestách preto jazdite opatrne. 

Naďalej bude veľmi chladno

Maximálna denná teplota dnes vystúpi v rozmedzí od +17 °C do +22 °C. Miestami však bude ešte chladnejšie. Týkať sa to bude Žilinského kraja, Horného Spiša a Horehronia. Tam sa denné maximá dostanú len na úroveň +15 °C. 

Z dlhodobého hľadiska tak budú teploty aj o 15 °C nižšie oproti priemeru. Konkrétne sa na situáciu môžete pozrieť v priloženej grafike.

zdroj: imeteo.sk
zdroj: imeteo.sk

Do toho bude fúkať prevažne západný vietor s rýchlosťou 3 až 8 m/s, čo je približne do 30 km/h. Len na východe sa očakáva miestami aj slabý vietor. Na celom Slovensku začne slabnúť až k večeru. 

Leto zatiaľ nečakajte

Ak už netrpezlivo čakáte na návrat leta, nasledujúce riadky vás nepotešia. S chladným počasím treba počítať až do štvrtka. 

To však neznamená, že v piatok vystrelia teploty na +35 °C. Tešiť nás bude aspoň fakt, že denné maximá sa vyšplhajú nad +20 °C. 

K „tridsiatkam“ by sme sa mohli v najteplejších oblastiach dostať začiatkom nasledujúceho týždňa. Oteplenie ale bude sprevádzané ďalšími prehánkami i búrkami. O všetkom dôležitom vás budeme informovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd