Opitý muž stváral počas povodní nebezpečný kúsok. Liezol na protipovodňovú bariéru

Opitý muž stváral počas povodní nebezpečný kúsok. Liezol na protipovodňovú bariéru
Veronika Sádovská

Opitý muž začal liezť na protipovodňový múr, ktorý len nedávno v Nemecku postavili. Ani rozbúrená voda za ním ho nezastavila.

Odvážlivec potužený alkoholom je podľa mnohých komentujúcich na sociálnych sieťach zrelý na Darwinovu cenu. Práve počas historických povodní v Nemecku sa rozhodol preliezť protipovodňovú zábranu. Našťastie policajti rýchlo zasiahli.

Mnohé regióny Nemecka sa už niekoľko dní pripravujú na historické záplavy, silné búrky dvíhajú hladiny riek počas 24 hodín až o dva metre a niektorí ľudia sa cítia byť odvážni, keď stvárajú nebezpečné kúsky.

Len nedávno sme vás informovali o mužovi, ktorý si šiel zaplávať do rozbúrenej rieky a dnes sa o podobný husársky kúsok pokúsil ďalší muž. Obidva incidenty sa odohrali v tej istej krajine.

 

Polícia hneď zakročila

Opitý chodec preliezol v sobotu mobilný protipovodňový múr na Dunaji v meste Neu-Ulm. Policajtom sa podarilo muža bezpečne stiahnuť naspäť. Odvážny „horolezec“ sa nezranil a hrádza ostala tiež nepoškodená. 

Protipovodňová zábrana v Neu-Ulm
Protipovodňová zábrana v Neu-Ulm, Marius Bulling/dpa

Policajný hovorca varoval, že takáto akcia je životu nebezpečná, pretože veľmi ľahko mohol spadnúť do vody obzvlášť v opitom stave. Pre veľký počet prizerajúcich sa ľudí tam teraz častejšie hliadkuje polícia.

Kvôli povodniam evakuovali aj 150 väzňov

Väznicu v Memmingene (Bavorsko) dnes popoludní evakuovali. Až 150 väzňov bolo rozdelených medzi väznice v Landsbergu, Kemptene a Augsburgu. Dôvodom evakuácie bol rozbúrený potok, ktorý tečie popri väznici a hrozí jej zaplavenie. To by mohlo spôsobiť výpadok elektrickej energie a tak sa väzenské úrady rozhodli pre evakuáciu.

 

Na vykonanie presunu prišla polícia s početnými zásahovými vozidlami a evakuáciu museli nakoniec vykonať v člnoch, pretože okolité ulice už boli zaplavené. Hasičský zbor medzitým už odčerpával vodu z okolia ústavu na výkon trestu.

Situácia v Bavorsku je stále napätá. Dediny v Memmingene a okolí sú pod vodou, dážď už viedol k pretrhnutiu hrádzí v okrese Augsburg. V službe je 400 zamestnancov THW (doslova Spolková inštitúcia Technická pomocná činnosť (ľuďom v núdzi)) a nespočetné množstvo ďalších dobrovoľníkov a hasičov. A stále prší!

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd