Padlo prvých tohtoročných +50 °C

Dominik Cenkner

Kým v našich končinách prevláda pomerne chladné počasie na to, že máme koniec mája, opačný problém riešia obyvatelia Pakistanu. Včera tam totiž padla prvá tohtoročná „päťdesiatka“ na Zemi.

Podľa pakistanských meteorológov padlo rovných +50,0 °C v meste Jacobabad, ktoré leží v centrálnej časti krajiny v provincii Sindh. Horúco bolo aj v ďalších okolitých mestách.

Konkrétne v mestách Dadu a Sibi teplota vystúpila na +48 °C. V mestách Shaheed Benazirabad, Larkana, Rohri a Mohenjo-daro bolo o niečo „chladnejšie“, a to okolo +47 °C.

Práve juhozápad ázijského kontinentu trápia v posledných týždňoch horúčavy. Teploty tam často vyskakujú nad +40 °C.

Na Slovensku takéto extrémy nechceme, ale o niečo teplejšie počasie by k nám mohlo doraziť. Zatiaľ je však v nedohľadne.

Zmena by mala nastať až okolo 5. júna, teda budúci víkend, kedy by sa prúdenie mohlo zmeniť na južné a do našej oblasti by mal začať prúdiť teplejší vzduch, ktorý môže teploty vyhnať aj nad hranicu +25 °C. Detailnú vyhliadku deň po dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Zajtra
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Utorok
Oblačno
18 °C / 4 °C
Klára
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd