Piatok odštartuje HORÚCI KONIEC TÝŽDŇA. Pripravte sa na LETNÉ POČASIE

Piatok odštartuje HORÚCI KONIEC TÝŽDŇA. Pripravte sa na LETNÉ POČASIE
Ema Bazhaykin

V posledný deň pracovného týždňa budú teploty aj naďalej stúpať. Napriek tomu, že sa na niektorých miestach ešte vyskytnú slabé zrážky, sa už môžete pomaly tešiť na slnečný a horúci víkend. Okrem toho, ešte stále stíhate urobiť nákup na grilovačku či zbehnúť do záhradkárskych potrieb.

Po zamračenej a miestami upršanej noci sa dnes zobúdzame do hmlistého rána, ktoré sa postupne začne vyjasňovať a prinesie nám príjemný teplý deň.

Obloha dnes bude miestami prechodne zamračená a vyskytnú sa aj ojedinelé slabé zrážky, v priebehu dňa nás však mnohokrát poteší pohľad na slnečnú oblohu, ktorá nás bude sprevádzať celým víkendom.

Teploty budú neustále stúpať

Vplyvom tlakovej níže nad Atlantikom a tlakovej výše nad Stredomorím k nám do strednej Európy začne od juhozápadu prúdiť teplý vzduch. Čakajú nás preto extrémne teploty, na ktoré sme zvyknutí skôr v lete. Na juhozápadnom Slovensku sa očakáva, že by víkendové teploty mohli vystúpiť až nad letnú hranicu +25 °C, v niektorých okresoch dokonca na +27 °C. 

Dnešná denná teplota vystúpi od +16 °C až na +21 °C. Na Orave a pod Tatrami dosiahnu teploty najviac +14 °C. Teplota na horách vo výške 1 500 m n. m. sa bude pohybovať okolo +7 °C.

Dnes nás nebude trápiť ani silný vietor. Očakávame slabý, postupne miestami juhozápadný vietor do 5 m/s (20 km/h).

 

Víkend bude ešte priaznivejší

Cez víkend očakávame ešte vyššie teploty a krásne slnečné počasie. Takéto teplá sú síce pre toto ročné obdobie neobvyklé, mnohí sa však určite potešia, s radosťou zhodia bundy a užijú si príjemné počasie na záhrade či v prírode.

Počasie v Európe od včerajška začína ovplyvňovať prílev teplého vzduchu, ktorý priniesol výrazné oteplenie najskôr do západnej Európy a v priebehu nasledujúcich dní sa postupne dostane aj k nám.

Teplá nás budú sprevádzať aj začiatkom budúceho týždňa a následné ochladenie by malo doraziť až v polovici týždňa. 

 
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd