Piatok prinesie ďalšiu vlnu intenzívnych búrok. Tentoraz na západ a stred Slovenska

Peter Minárik

Záver pracovného týždňa prinesie na naše územie ďalšiu vlnu veľmi nepriaznivého počasia. Intenzívne búrky sa očakávajú predovšetkým na západnom a strednom Slovensku.

Dnes pokračuje ďalší búrlivý deň, ktorý prinesie na naše územie vlnu búrok. Na situácii sa nič zásadné nemení. Nad našim územím sa totiž stále nachádza teplý a vlhký vzduch, ktorý je veľmi priaznivý pre vývoj búrkovej činnosti.

Zatiaľ čo včera bolo ťažisko búrok sústredené nad južné časti stredného a východného Slovenska, tak dnes bude ťažisko búrkovej činnosti v oblasti západného Slovenska.

Prvé búrky už dopoludnia

S prvými búrkami na našom území počítajte už v priebehu ranných a dopoludňajších hodín. Búrky začnú vznikať na rozhraní západného a stredného Slovenska.

 

V priebehu dopoludňajších hodín bude búrok postupne viac a búrky sa budú vyskytovať na mnohých miestach západného a stredného Slovenska.

Búrková činnosť by sa v priebehu popoludnia mala viac presúvať smerom k východu, a tak s tými najintenzívnejšími búrkami počítajte na strednom a predovšetkým na západe východného Slovenska.

mapa očakávaných búrok
mapa očakávaných búrok

Problémy budú lokálne

Aj dnes bude platiť to, že búrky môžu vzniknúť pomerne náhle a s tým bude súvisieť aj nebezpečenstvo.

V prípade stacionárnych búrok hrozia predovšetkým prívalové zrážky, ktoré môžu na pomerne malé územie priniesť aj niekoľko desiatok milimetrov zrážok.

 

Dnešné búrky by mali patriť k tým najintenzívnejším z tohto týždňa. V priebehu víkendu sa búrky síce očakávajú aj naďalej, no mali by byť o čosi slabšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
28 °C / 12 °C
Adolf
Zajtra
Skoro jasno, búrky
32 °C / 12 °C
Vratislav
Streda
Skoro jasno, búrky
34 °C / 15 °C
Alfréd
Štvrtok
Skoro jasno
30 °C / 13 °C
Valéria
Piatok
Skoro jasno, búrky
32 °C / 14 °C
Alojz
Sobota
Búrky
30 °C / 12 °C
Paulína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd