Piatok prinesie ochladenie. Pozrite sa, kde očakávať celodenný mráz

Piatok prinesie ochladenie. Pozrite sa, kde očakávať celodenný mráz
Veronika Sádovská

Po niekoľkých dňoch stabilného počasia prichádza na Slovensko ochladenie a na väčšinu územia aj celodenný mráz. Piatok tak prinesie zmenu.

Piatkové počasie bude v znamení ochladenia. V tomto studenom vzduchu k nám zasahuje výbežok tlakovej výše. Počasie teda bude iné ako bolo posledné dni.

Celodenné mrazy

Nebude to výrazné ochladenie, ale po relatívne pokojných dňoch približne polovicu územia čakajú celodenné mrazy. Od severu k nám zateká chladný vzduchu, ktorý ovplyvní najviac severnú polovicu stredného Slovenska a celý východ. 

V týchto oblastiach bude dnes prevažne zamračené počasie, neskôr bude oblačnosti ubúdať. Zrána lokálne sneží, prípadne sa vyskytujú snehové prehánky. Na severe si dávajte pozor na snehové jazyky.

Najvyššia denná teplota bude dnes rôzna. Kým na západe, hlavne na juhozápade, bude dnes o poznanie teplejšie, od -1 až do +3 °C, na území, kde bude úradovať studený vzduch teploty poklesnú na -5 až +1 °C. Nad bodom mrazu sa bude teploty šplhať v Podunajskej a Východoslovenskej nížine.

Fúkať bude spočiatku prevažne severný vietor do 6 m/s, teda 20 km/h, ktorý bude k večeru slabnúť. Na horách ale očakávame vietor o sile víchrice. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd