Piatok prinesie po chladnom ráne slnečné počasie. Teploty budú stále vysoké

Piatok prinesie po chladnom ráne slnečné počasie. Teploty budú stále vysoké
Zuzana Macháčová

Záver pracovného týždňa prinesie z rána ochladenie, ale neskôr nás zohrejú slnečné lúče. Teploty sú na október stále vysoké. 

Počasie v našej oblasti ovplyvňuje tlaková výš, ktorá k nám zasahuje od juhu až juhozápadu. Dnes sa jej stred presunie viac západne nad alpskú oblasť a súčasne bude postupovať v nočných hodinách z Poľska na juhovýchod rozpadajúci sa studený front spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa presunie z Pobaltia nad západné Rusko.

Ten nám prinesie viac oblačnosti, ale zrážky len minimálne. Teploty sa budú udržiavať v intervale od +15 °C do +22 °C. Ak sa vyskytnú zrážky, tak len výnimočne. Ich množstvo bude takmer nemerateľné.

Vietor bude fúkať spočiatku od juhozápadu až severozápadu rýchlosťou do 20 km/h, v Popradskej kotline do 30 km/h. Neskôr popoludní vietor zoslabne. 

Počasie v závere pracovného týždňa

Po chladnom piatkovom ráne sa cez deň oteplí na +22 °C a počasie bude opäť príjemné. Na západe Slovenska bude dnes slnečno alebo len malá, popoludní zväčšená oblačnosť. Teploty vystúpia od +20 °C do +22 °C. 

Na strednom Slovensku sa zrána vyskytnú v údoliach lokálne hmly. Neskôr bude prevažne slnečno alebo len malá, popoludní zväčšená oblačnosť s ojedinelými slabými zrážkami. Teplota vystúpi od +16 °C do +22 °C. 

Po rozplynutí ranných hmiel bude aj na východe Slovenska záver pracovného týždňa prevažne slnečný. Popoludní sa však vyskytne miestami zväčšená oblačnosť. Teplota sa vyšplhá od +16 °C do +22 °C. 

Postupne sa bude ochladzovať

Ak sa chystáte už dnes na hory, tak tam bude prevažne slnečno, neskôr sa vyskytne malá oblačnosť a miestami aj slabé prehánky. Vo výške 1 500 m vystúpi teplota na +8 °C 

Aj keď sa začína postupne ochladzovať, teploty sú na to, že je október, vysoké. Letné teploty do +25 °C sa možno vyskytnú ešte v sobotu. Viac o vývoji počasia si pozrite našu dennú predpoveď počasia TU. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd