Po búrkach prišlo sneženie. Na severe je bielo

Veronika Salayová

Včerajšie búrky, ktoré sa tvorili hlavne na severe a severozápade Slovenska, dnes vystriedalo výrazné ochladenie. Na severe sa obyvatelia zobudili do bieleho rána.

Včera na našom území na mnohých miestach pršalo a vytvorilo sa aj mnoho búrok, ktoré najprv prišli od severu a ďalšie z oblasti Moravy. Búrky zasiahli aj stredné Slovensko a posúvali sa smerom na východ nášho územia.

Po búrkach tu máme dnes citeľné ochladenie. Za studeným frontom k nám včera v noci prenikol studený vzduch.

Teploty na celom území poklesli. V noci bolo na juhu Slovenska až na -10 °C, mrazivo bolo aj na západe a východe, kde teploty klesali na -5 °C, a na severe sa nočné minimá pohybovali okolo -3 °C.

 Dnešné teploty sa v porovnaní so včerajšími teplotami prepadnú aj o viac ako 10 °C. Maximá vystúpia len na +4 až +10 °C

Na severe Slovenska v okolí Oravy a Kysúc sa ľudia zobudili do bieleho rána. Snehové prehánky sa budú tvoriť ešte počas dnešného dňa, najmä na severe nášho územia. 

Od zajtra sa začne opäť otepľovať. Slovenskom bude od zajtra postupovať  tlaková výš, ktorá prinesie oteplenie a denné teploty opäť postupne porastú.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd