Po búrke obec na východe vyhlásila MIMORIADNU situáciu. Voda zničila cestu

Po búrke obec na východe vyhlásila MIMORIADNU situáciu. Voda zničila cestu
Veronika Salayová

Obec Mníšek nad Hnilcom v okrese Gelnica po pondelkovej búrke vyhlásila mimoriadnu situáciu. Voda podmyla cestu aj železničnú trať.

Obec Mníšek nad Hnilcom vyhlásila včera večer po ničivej búrke mimoriadnu situáciu, informuje TASR. Vedenie obce aktuálne pracuje na odstránení škôd, ktoré búka spôsobila.

Mimoriadnu situáciu vyhlásili o 21.00 h po zasadnutí krízového štábu, kde zhrnuli dovtedy známe škody.

Zničená cesta aj podmytá trať

„Jednu miestnu komunikáciu máme úplne zničenú. V zasiahnutej časti sú zničené aj všetky priepusty k rodinným domom. Naši dobrovoľní hasiči odčerpávajú vodu a vynášajú blato z dvorov a pivníc,  v niektorých prípadoch aj z obytných priestorov. Došlo i k poškodeniu strechy jedného z rodinných domov,“ uviedol starosta obce pre slovenskú agentúru s tým, že došlo tiež k odtrhnutiu plynovej prípojky a prerušeniu dodávky elektriny.

 



Postupne v obce zisťujú ďalšie škody, ktoré vznikli aj v extraviláne obce. Podľa neho je napríklad úplne neprejazdná spevnená prístupová cesta k vodojemom.

„Práce prebiehajú aj na železničnej trati. Doprava v úseku Červená Skala - Margecany je prerušená, trať podmylo. Technika je už na mieste a tvrdo sa pracuje,“ spresnil starosta pre TASR.

Zranenia v súvislosti s búrkou obec neeviduje. „Nikomu sa našťastie nič nestalo, aj keď v niektorých prípadoch to už bolo veľmi vážne,“ doplnil na záver starosta.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd