Po mrazivej noci nás čaká aj pomerne chladná sobota

Dominik Cenkner

Zobudili sme sa do poriadne mrazivého rána. Teploty na viacerých miestach klesli pod -10 °C. V chladnom duchu sa bude niesť aj dnešný prvý deň prvého decembrového víkendu.

Výbežok vyššieho tlaku zasahujúci do našej oblasti od juhozápadu v chladnom vzduchu zoslabne. Okrem toho do strednej Európy postúpi od západu frontálny systém. Ten bude spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa bude nachádzať nad Severným morom.

Sobota teda najskôr prinesie jasné až polojasné počasie. Ojedinele sa bude tvoriť hmla.

Na západe bude oblačnosti viac. Neskôr práve od západu bude aj na ďalších miestach oblačnosti pribúdať.

Ojedinele treba počítať so slabým snežením, či zmiešanými prehánkami. V súvislosti s nízkymi teplotami sa najmä na západe očakáva mrznúci dážď.

Teploty a počasie v ďalších dňoch

Maximálne denné teploty sa dnes budú pohybovať v rozmedzí od -2 °C do +3 °C. Na juhozápade krajiny môže byť aj teplejšie.

Fúkať bude slabý, spočiatku na juhozápade a postupne aj na väčšine územia juhovýchodný až južný vietor s rýchlosťou 4 až 11 m/s. Ojedinele v nárazoch okolo 15 m/s.

Na hrebeňoch hôr to bude prudký vietor až víchrica. Pripomíname, že na horách už platí aj prvý stupeň lavínového nebezpečenstva.

Počasie v ďalších dňoch bude typicky zimné. V nedeľu treba počítať so snežením na mnohých miestach, v ďalších dňoch potom najmä s nízkymi teplotami, kde niekde bude mrznúť aj celý deň.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd