Po teplom dni sa na našom území AKTUÁLNE vyskytujú BÚRKY

Po teplom dni sa na našom území AKTUÁLNE vyskytujú BÚRKY
Peter Minárik

Máme za sebou štart nového pracovného týždňa, ktorý sa na našom území niesol v znamení slnečného a veľmi teplého počasia. Rozpálený deň však v niektorých oblastiach chladia aktuálne búrky.

Počasie na našom území dnes prinášalo veľmi teplé počasie. Nad hranicu +30 °C sa teploty dostali na mnohých miestach, pričom na juhu územia sa teploty dostávali až k +35 °C.

Dnešný deň mal byť bez búrok, no nakoniec je všetko inak. Na juhu Poľska sa začali tvoriť slabšie búrky, ktoré dorazili aj na naše územie.

aktuálna poloha búrok
aktuálna poloha búrok

Na severe počítajte s búrkami

Najbúrlivejšie počasie máme krátko po 20:00 v oblasti Oravy. Búrka aktuálne postupuje južnou Oravou a búrlivo je predovšetkým v oblasti Dolného Kubína.

Táto búrka by sa mala pohybovať smerom k východu, no nemusí ísť o jedinú búrku dnešného dňa.

Pomerne zaujímavá situácia je na juhu Poľska na našom pohraničí. Tu sa vyskytujú ďalšie búrky a nie je vylúčené, že zasiahnu aj severnú Oravu. V nočných hodinách by sa búrky mohli vyskytnúť aj na severe východného Slovenska, no budú slabé.

Zajtrajší deň bude na našom území opäť slnečný a treba sa pripraviť na to, že hrozia aj búrky, a to najmä večer. Tie by mali byť intenzívnejšie ako dnes.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd