Po výraznom ochladení nás v stredu čaká VÝRAZNÉ OTEPLENIE. Miestami o takmer 10 °C

Po výraznom ochladení nás v stredu čaká VÝRAZNÉ OTEPLENIE. Miestami o takmer 10 °C
Dominik Cenkner

Zobúdzame sa do tretieho dňa tohto týždňa. Naplno sa začínajú pracovné či školské povinnosti a rozhodne naplno sa prejaví aj ďalšia zmena počasia. Po tom, čo sa v utorok ochladilo aj o viac ako 15 °C nás v stredu čaká výrazné oteplenie.

Aprílové počasie neostáva nič dlžné svojej povesti. Kým na Veľkonočný pondelok sme zaznamenali tretí letný deň po sebe s teplotami +27,2 °C, v utorok denné maximá vystúpili na +17 °C. Výnimkou bola Kamenica nad Cirochou, kde sa ešte prejavil prílev veľmi teplého vzduchu od juhu a o 00:00 h 2. apríla stanica zaznamenala teplotu +21 °C. Po výraznom utorkovom ochladení nás teda čaká ďalšia výrazná zmena teplôt, tentoraz smerom hore.

Naše územie sa bude nachádzať medzi rozsiahlou oblasťou nízkeho tlaku vzduchu nad severnou polovicou Európy a rozsiahlou oblasťou vysokého tlaku vzduchu nad južnou polovicou Európy. Ako sa to premietne na stredajšom počasí?

Prevládať bude malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Popoludní na západnom a strednom Slovensku bude oblačnosť pribúdať. Vyskytnúť sa tam môžu ojedinele slabé zrážky.

 

Zrána sa môže miestami tvoriť hmla. Na cestách preto jazdite opatrne.

Čaká nás oteplenie o takmer 10 °C

Maximálna denná teplota v stredu vystúpi v rozmedzí od +15 °C do +20 °C. Chladnejšie bude len na Orave a pod Tatrami, a to okolo +13 °C.

Najvýraznejšie oteplenie čaká obyvateľov stredného a východného Slovenska. Tam teploty oproti utorku budú vyššie o takmer 10 °C.

Grafické znázornenie stredajšieho oteplenia
Grafické znázornenie stredajšieho oteplenia, imeteo.sk

Počas dňa nás ešte potrápi silnejší vietor. Fúkať bude od juhozápadu až západu s rýchlosťou 3 až 9 m/s. V Podtatranskej oblasti bude o niečo silnejší, okolo 11 m/s, v nárazoch až okolo 16 m/s, čo je približne 60 km/h.

Veterno bude aj na horách. Spočiatku tam treba počítať s prudkým vetrom až víchricou. Vo večerných hodinách začne vietor na Slovensku slabnúť.

Nárazy vetra v stredu napoludnie
Nárazy vetra v stredu napoludnie, imeteo.sk

Po turbulentnom úvode apríla nás tak od dnes čakajú opäť pokojnejšie, slnečnejšie a teplejšie dni. Takéto počasie nás čaká v nasledujúcich dňoch.

 

Podrobnejšie informácie nájdete na našom webe, konkrétne v sekcii predpoveď počasia. Tam sú pre vás k dispozícii dáta až na 15 dní vopred.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd