Po zime sa počasie vráti späť do TEPLA. Teploty vystúpia k +20 °C, nie však nadlho

Peter Minárik

Na Slovensku sa poriadne ochladilo, čo so sebou prinieslo ďalšie nebezpečné počasie a tentoraz v podobe 

Ešte minulý týždeň sme teploty na našom území zaznamenávali až nad úrovňou +22 °C, no na prelome týždňov sa prudko ochladilo, za čo mohla víchrica Khursu, ktorá okrem silného vetra priniesla aj výrazné ochladenie, ktoré so sebou prinieslo vlnu sneženia.

Sneh sa vyskytol na viacerých miestach a to vrátane takých nízkych polôh, akými je napríklad Bratislava. Dokonca sa vytvorila aj snehová pokrývka. Teraz nám však už sneženie nehrozí no prišiel ďalší nebezpečný poveternostný jav a to je mráz.

Ten potrápil viacerých ovocinárov. Teploty klesali hlboko pod bod mrazu, čo zrejme neprežilo množstvo stromov, ktoré sú už zakvitnuté. Najväčšie škody budú zrejme na marhuliach. 

Mrazivé počasie nás čaká ešte aj nadchádzajúcu noc. Teploty však už budú miernejšie, no nemáme priaznivé správy. Už budúci týždeň to predbežne vyzerá na ďalšiu vlnu ochladenia, ktorá prinesie návrat mrazov. Nebezpečné počasie tak hrozí aj naďalej.

Pred nástupom ďalšej vlny ochladenia sa však ešte zohrejeme. Do našej oblasti začína prúdiť teplejší vzduch, vďaka ktorému sa teploty na Slovensku postupne dostanú až k +20 °C.

Teploty pôjdu opäť vysoko

Počasie aktuálne ovplyvňuje teplý front, ktorý prináša slabšie zrážky. Za týmto teplým frontom k nám začne prúdiť od západu teplý vzduch, ktorý pocítime už vo štvrtok. Maximálne teploty sa budú pohybovať od +7 do +13 °C, avšak na západnom Slovensku by sa teploty mohli dostať až k +17 °C.

Ešte teplejšie bude v piatok, kedy by k nám mal príliv teplého vzduchu pred ďalším studeným frontom vyvrcholiť. Maximálne teploty by sa mali pohybovať od +13 až do +19 °C.

Ako sme však spomenuli, teploty bude smerom nahor tlačiť studený front, ktorý už v piatok podvečer a na večer začne ovplyvňovať počasie aj na našom území a postupne prinesie dážď a ojedinele aj búrky.

Aj cez víkend by malo zavládnuť premenlivé a sychravé počasie, no na prelome týždňov sa počasie zásadne zhorší a do našej oblasti by mala vpadnúť ďalšia vlna chladného vzduchu, ktorá prinesie mrazy a návrat sneženia. Predpoveď počasia deň po dni si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd