Počas noci mali hasiči pre husté sneženie a silný vietor plné ruky práce

Veronika Salayová

Hasiči na mali na východe Slovenska plné ruky práce. Dôvodom bolo počasie, konkrétne husté sneženie a silný vietor, ktorý lámal konáre a vyvracal stromy. 

Hasiči na východe Slovenska mali v noci z piatka na sobotu pre počasie plné ruky práce. V piatok po 19. hodine sa nad naše územie od juhovýchodu nasunula ďalšia vlna intenzívneho sneženia, ktoré bolo najintenzívnejšie práve na východnom Slovensku.

V Košickom kraji mali podľa informácií operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru od piatkového večera do sobotňajšieho rána celkovo 34 technických výjazdov. Okrem toho riešili aj šesť požiarov a sedem dopravných nehôd, informuje TASR.

Najviac výjazdov v počte 24 bolo na Spiši, konkrétne v Spišskej Novej Vsi, Gelnici a Krompachoch. Ďalšie prípady riešili aj hasiči z Košíc, Čane, Moldavy nad Bodvou, Michaloviec, Sobraniec, ale aj Veľkých Kapušian či Rožňavy.

„Členovia dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí Košická Belá, Margecany, Jaklovce, Veľký Folkmar, Mníšek nad Hnilcom a Kluknava zasahovali 10-krát,“ doplnil operačný dôstojník.

Silný vietor a ťažký sneh vyvracal stromy

Husté sneženie a silný lámali konáre a vyvracali stromy, ktoré padali na vozovky. Vo väčšine prípadov hasiči odstraňovali popadané stromy z cestných komunikácií či naklonených stromov, ktoré ohrozovali premávku.

Celkom v Košickom kraji zasahovalo 57 príslušníkov HaZZ, 23 členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí a bolo nasadených 22 kusov hasičskej techniky. Všetky prípady sa zaobišli bez vážnejších následkov.

Ako informuje TASR, v Prešovskom kraji bola situácia o čosi pokojnejšia, aj tam však mali od 22. hodiny až do rána 18 výjazdov. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove uviedol, že všetky zásahy sa zaobišli bez zranení či väčších škôd.

„Vo veľkej väčšine išlo o spadnuté stromy. Výjazdy boli na území celého kraja,“ dodal na záver operačný dôstojník.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd