Počasie bude premenlivé. Takéto počasie čaká Slovensko nasledujúce dni

Počasie bude premenlivé. Takéto počasie čaká Slovensko nasledujúce dni
Peter Minárik

Uplynulé dni priniesli veľmi premenlivé počasie. Zasiahla nás víchrica, následne výdatné zrážky a v noci sa vyskytli dokonca aj búrky. Teraz sa počasie začína na našom území zlepšovať, ale len dočasne. Slovensko sa musí pripraviť na veľmi premenlivý charakter počasia.

Októbru do svojho konca zostáva niečo vyše týždňa, no počasie, ktoré sme zažívali v uplynulých dňoch je typické skôr pre začiatok septembra. Aj v nadchádzajúcich dňoch nás čaká teplotne skôr nadpriemerné počasie, no s početnými zrážkovými vlnami.

Začiatok týždňa bude stabilný

Aktuálne sa do našej oblasti rozširuje výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý však počasie na Slovensku bude ovplyvňovať len dočasne.

Pondelok tak prinesie na naše územie prevažne slnečné počasie s pomerne príjemnými teplotami, ktoré sa budú pohybovať do +20 °C. S príjemným a stabilným počasím odštartuje aj utorok, avšak potom sa bude počasie meniť.

Ďalšiu vlnu zrážok prinesie tlaková níž

Nad Alpami sa počas utorka prehĺbi tlaková níž a s ňou súvisiace zrážkové pole začne v utorok večer ovplyvňovať počasie aj na našom území.

Už v utorok popoludní začne na našom území pršať, pričom zrážky budú plošné a lokálne aj výdatnejšie. Napršať by mohlo aj viac ako 20 mm zrážok. Vlna zrážok však pomerne rýchlo ustúpi a už v stredu ráno by malo prestať pršať.

V strede týždňa mierne upokojenie počasia

Uprostred pracovného týždňa by malo zrážok ubudnúť a prechodne sa môže aj zmenšiť oblačnosť, no to bude záležitosť doslova zopár hodín. Už od štvrtka sa totiž očakáva ďalšia vlna zrážok.

Počasie ovplyvnia jednotlivé frontálne vlny

V závere týždňa bude naše územie vystavené vlhkému, severozápadnému až západnému prúdeniu, v ktorom k nám budú postupovať jednotlivé atmosferické fronty.

Tie prinesú veľa oblačnosti a početné zrážky. Intenzita zrážok bude premenlivá v závislosti od výraznosti frontu.

Nadchádzajúci týždeň nás tak nečaká stabilné počasie, ale ani upršaný ráz počasia. Obdobie ako celok bude teplotne nadpriemerné a čo sa zrážok týka premenlivé. Dáždnik tak určite majte so sebou.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd