Počasie dnes neprekvapí. Bude oblačno, no vykukne aj slniečko. Teploty vystúpia na +19 °C

Počasie dnes neprekvapí. Bude oblačno, no vykukne aj slniečko. Teploty vystúpia na +19 °C
Veronika Salayová

Zmena v počasí sa nekoná. Stred týždňa prinesie veľmi podobný charakter počasia ako utorok. Bude prevažne oblačno, no stále veľmi teplo. Teploty sa budú opäť šplhať k vysokým jarným hodnotám. 

Ak by ste uvítali zmenu v počasí, musíme vás sklamať − tá sa dnes konať nebude a ani najbližšie dni výraznú zmenu v počasí neprinesú. Bude sa „len“ otepľovať.

Charakter počasia na Slovensku je prevažne nemenný, čo sa teplôt týka. Tie sa šplhajú k hodnotám do +19 °C, čo je na daný dátum pomerne výrazná teplotná anomália. Dnes je dokonca šanca, že teplota lokálne presiahne hranicu +20 °C. 

Aj dnešok bude prevažne oblačný, pričom dopoludnia môže byť na Slovensku viac zamračené, no neskôr môže prechodne vykuknúť aj príjemné hrejivé slniečko a obloha bude skoro jasná. 

 

Čo sa týka zrážok, tak tých bude dnes na našom území veľmi málo a objavia sa len na severozápade, prevažne v Žilinskom kraji. Úhrny zrážok budú dnes zanedbateľné.

Od silného vetra si oddýchneme

Od búrlivého vetra si dnes oddýchneme a ten nebude hroziť ani na horách, kde v nadmorskej výške nad 1 500 m n. m. vystúpi teplota počas dňa na +6 °C.

Vo Vysokých a Nízkych Tatrách však naďalej platí zvýšené lavínové nebezpečenstvo z dôvodu mokrého a ťažkého snehu, takže situáciu ani dnes netreba podceňovať. 

 

Ak vás zaujíma, ako bude zajtra a počas ďalších dní tohto týždňa − bude veľmi podobne ako včera a dnes, čiže prevažne oblačno, no veľmi teplo s občasnými slabými prehánkami. 

Viac o denných predpovediach na nasledujúce dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd