Počasie dnes Slovensko rozdelí na dve časti - na západe dážd i búrky, na východe horúčavy

Dominik Cenkner

V priebehu včerajšieho dňa dorazila na Slovensko zmena počasia. Postaral sa o ňu studený front, ktorý najmä na západ priniesol početné búrky. S podobným počasím treba počítať aj dnes.

V brázde nízkeho tlaku vzduchu postúpi od západu do našej oblasti zvlnený studený front. Takýto je stručný opis synoptickej situácie pre dnešný deň. Aké počasie nás teda čaká?

To bude závisieť od toho, v ktorej časti krajiny sa budete nachádzať. Na západnom a strednom Slovensku bude prevládať oblačná až zamračená obloha.

Na viacerých miestach treba počítať s prehánkami, dažďom i búrkami. Tie môžu byť aj intenzívne.

Iný „svet“ bude na východe. Tam bude polooblačno až oblačno a zrážky sa tam vyskytnú len miestami. Okrem toho bude východ zápasiť s dusnom a vysokými teplotami.

Rozsah teplôt až okolo 13 °C

Maximálna denná teplota sa dnes bude pohybovať v rozmedzí od +23 °C do +29 °C, a to na západe krajiny. Juh stredného Slovenska a východ bude mať oveľa vyššie teploty.

Konkrétne od +30 °C do +36 °C. V okresoch Vranov nad Topľou, Trebišov, Michalovce a Sobrance platí pred vysokými teplotami výstraha až druhého stupňa.

Do toho bude fúkať slabý, na juhozápade severozápadný vietor s rýchlosťou 3 až 7 m/s. Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Sobota tak na pohľad malé Slovensko rozdelí na dve časti. S podobným rázom počasia bude treba vďaka zvlnenému studenému frontu počítať aj v ďalších dňoch.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd