Počasie na Slovensku sa PRÁVE teraz začína zhoršovať. Do rána napadne vo vyšších polohách až 50 cm snehu

Počasie na Slovensku sa PRÁVE teraz začína zhoršovať. Do rána napadne vo vyšších polohách až 50 cm snehu
Peter Minárik

Pokojné počasie nateraz končí. Za dverami je zrážkové pole, ktoré už o chvíľu začne ovplyvňovať počasie aj na našom území. Do rána treba počítať s výrazným lejakom a v niektorých oblastiach aj so snežením. Ráno sa taktiež rozfúka silný vietor.

Slovensko v nadchádzajúcich hodinách čaká výrazné zhoršenie počasia. Postará sa o to tlaková níž s menom LINUS, ktorá vystrájala počas dnešného dňa vo Francúzsku a začína zúriť aj v Nemecku.

Už čoskoro začne s ňou súvisiace zrážkové pole ovplyvňovať počasie aj na našom území. Očakáva sa výdatnejší dážď a vo vyšších polohách aj výdatné sneženie.

Do rána sa rozprší

Nad naše územie sa nasúva zrážkové pole, ktoré ešte pred polnocou prinesie zrážky do západnej časti krajiny. V priebehu noci sa postupne zrážky rozšíria nad celé naše územie a budú intenzívne. Na horách však začne snežiť a postupne sa hranica sneženia bude na našom území znižovať. Piatok bude veľmi upršaný a na našom území spadne množstvo zrážok. Neočakávame však, že sa to výraznejšie prejaví na našich tokoch.

Napadne až 50 cm snehu

Intenzívne zrážky prinesú na naše územie aj výdatné sneženie. To sa však nebude vyskytovať všade a na poriadnu snehovú nádielku sa môžu tešiť ľudia, ktorí žijú nad výškou 1000 m n.m. Hory zasiahne skutočne výdatné sneženie, ktoré bude mať potenciál byť kalamitné.

Chatári, či lanovkári budú mať čo robiť. Sneženie bude najintenzívnejšie v Nízkych Tatrách, kde môže do rána napadnúť až 35 cm nového snehu. Snežiť však neprestane ani počas dňa. Očakáva sa, že počas dňa pripadne ďalších až 15 cm. Celkovo tak môže napadnúť v nadchádzajúcich hodinách až okolo 50 cm snehu.

Ráno sa rozfúka silný vietor

V ranných hodinách sa k zrážkam pridá aj ďalší nebezpečný poveternostný jav a to silný vietor.

Ten sa najskôr rozfúka na západnom Slovensku, kde budú poryvy vetra dosahovať rýchlosť až okolo 80 km/h. Silný vietor sa počas dňa dostane aj do ďalších oblastí Slovenska.

Víkendové počasie bude naďalej upršané a na severe aj zasnežené. Hranica sneženia bude stále klesať a na severe poklesne až do nížin. Pozor si však treba dať na silný vietor. Viac o situácii vo vašom okrese si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd