Počasie poškodilo lanovku v Jasnej. Tá zostane mimo prevádzku

Počasie poškodilo lanovku v Jasnej. Tá zostane mimo prevádzku
Peter Minárik

V našom najväčšom lyžiarskom stredisku Jasná nepriaznivé počasie poškodilo kladky lanovky. Aby stredisko zabezpečilo bezpečnosť lyžiarov, tak musí na pár dní pozastaviť prevádzku lanovky.

Zatiaľ čo v nižších polohách sme o zime už niekoľko mesiacov nepočuli, tak úplne iné počasie panuje na hrebeňoch hôr a to predovšetkým od nadmorskej výšky 1500 metrov, kde aj naďalej panujú zimné podmienky.

Na Lomnickom štíte evidujeme aktuálne okolo 325 cm a na Chopku 268 cm. Práve na Chopku v uplynulých dňoch panovalo veterné a zasnežené počasie, ku ktorému sa pridala námraza.

 

Toto nepriaznivé počasie sa podpísalo pod stav lanovky, ktorá premáva v stredisku Jasná až na vrchol Chopku. Na údolnej stanici totiž v uplynulých dňoch pršalo, zatiaľ čo vo vrcholovej stanici snežilo. Lanovka tak lyžiarov vyviezla do úplne odlišného počasia.

Lanovku v Jasnej odstavili

Dážď, ktorý postupne namŕzal spôsobil poškodenie na lanovke, ktorá premáva z Kosodreviny v nadmorskej výške 1488 m n.m. na vrchol Chopku vo výške 2024 m n.m.

Na lanovke bolo poškodených niekoľko kladiek, vplyvom čoho prevádzkovateľ lanovky pristúpil k jej odstaveniu z dôvodu bezpečnosti.

 

Kladky na lanovke sľubuje lyžiarske stredisko Jasná opraviť do utorka a lanovku v utorok 27.2. spustiť opäť do prevádzky.

Lyžiari v našom najväčšom stredisku Jasná sa tak na vrchol Chopka z južnej strany nateraz nedostanú.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd