Počasie sa opäť zhorší. Dnes dážď, zajtra už aj BÚRKY

Počasie sa opäť zhorší. Dnes dážď, zajtra už aj BÚRKY
Peter Minárik

Po slnečnom štvrtku sa počasie dnes na našom území zmení. Počasie totiž začne ovplyvňovať frontálny systém, ktorý prinesie dnes prehánky a zajtra k nám už dorazia aj búrky. Počasie bude veľmi dynamické.

Do našej oblasti sa v priebehu včerajšieho dňa rozšírila tlaková výš, ktorá na naše územie priniesla slnečné počasie. Bolo síce slnečno, no na súčasnú ročnú dobu chladno. Za to môže zatekanie chladného vzduchu, ktorý sa ku nám dostáva od severozápadu.

Dnes sa oteplí, no zaprší

Dnes sa počasie oproti včerajšiemu dňu zmení. Bude síce viac oblačnosti, no zároveň aj teplejšie. Počasie totiž na našom území ovplyvní frontálny systém a dnes nás ovplyvní jeho teplý front.

Ten sa postará o to, že piatok bude na našom území v znamení oblačného a predovšetkým upršaného počasia. Zrážky zasiahnu predovšetkým severnú polovicu územia a priniesť môžu do 10 mm zrážok.

Vďaka teplému frontu sa k nám začne dostávať o čosi teplejší vzduch od juhozápadu, ktorý začne dvíhať teploty na juhu až k hranici +30 °C.

Počas dnešného dňa tak bude síce oblačno a na severe aj daždivo, ale teplejšie. Zajtra nás však čaká ďalšia zmena a to v podobe studeného frontu.

Víkend bude opäť búrlivý

Sobota prinesie na naše územie prevažne premenlivé počasie, no v priebehu popoludnia sa najmä na severe a východe krajiny budú tvoriť prehánky a búrky.

Výrazné zhoršenie počasia nastane v nedeľu, kedy počasie na našom území začne ovplyvňovať studený front. Prvé búrky by sa nad naše územie mohli dostať už v nedeľu ráno a postupne sa rozšíria nad celé naše územie.

Nedeľa tak bude v znamení zamračeného počasia s početnými a intenzívnymi búrkami.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd