Počet obetí na Ukrajine sa zvýšil. Niekoľko stoviek miest je stále odrezaných od elektriny

Počet obetí na Ukrajine sa zvýšil. Niekoľko stoviek miest je stále odrezaných od elektriny
Zuzana Macháčová

V dôsledku nepriaznivého počasia, ktoré zasiahlo Ukrajinu v posledných dňoch, zomrelo 12 ľudí. Zranenia utrpelo 23 ľudí vrátane dvoch detí.

V nedeľu došlo na Ukrajine k náhlej zmene počasia. Krajinu zasiahla silná snehová fujavica a takmer v celej krajine platili meteorologické výstrahy.

V dôsledku prírodnej katastrofy zomrelo 12 ľudí, oznámil v stredu šéf ukrajinského ministerstva vnútra Ihor Klymenko. Klymenko a dodal, že 521 miest v 11 regiónoch krajiny je stále odrezaných od elektriny.

Štátna služba pre mimoriadne situácie (DSNS) a polícia zintenzívňujú prácu. Jednotlivé úseky automobilových trás zostávajú uzavreté v dvoch južných oblastiach Ukrajiny, a to v Odese a Mykolajive. 

Mnoho obyvateľov bez elektriny

Ukrajinské pohotovostné služby v pondelok večer informovali, že bolo až 1 500 miest v 17 regiónoch odrezaných od elektriny.

Služby museli odtiahnuť 849 vozidiel vrátane 24 autobusov a 17 sanitiek, uviedla agentúra Reuters.

Od nedele je prerušená premávka na 10 diaľniciach a 1 500 kamiónov uviazlo v zápchach.

V oblasti Mykolajiv dosahujú záveje až dva metre. Meteorológovia predpovedali na utorok v celej krajine ďalšie snehové fujavice.

Zlé počasie aj na Kryme

Extrémne počasie zasiahlo okrem iných aj okupovaný Krymský polostrov. Po obrovskej fujavici bolo bez elektriny až pol milióna ľudí. 

V meste Morske na juhu polostrova zomrel muž po tom, čo ho pri prechádzke po nábreží zmietli obrovské vlny. Šéf okupačných orgánov Krymu oznámil zavedenie výnimočného stavu v niektorých regiónoch polostrova.

Extrémne počasie zasiahlo aj ďalšie krajiny regiónu. Najmenej 8 ľudí zomrelo v dôsledku nepriaznivého počasia, ktoré zasiahlo Rusko, zatiaľ čo v Moldavsku hlásili služby 3 obete.

 
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd