Pokojné počasie končí. Vracajú sa opäť SILNÉ BÚRKY

Pokojné počasie končí. Vracajú sa opäť SILNÉ BÚRKY
Peter Minárik

Počasie na Slovensku čaká ďalšie zhoršenie a prinesie vlnu intenzívnych búrok. Postará sa o to studený front, ktorý začne už zajtra ovplyvňovať počasie na v našej oblasti a v piatok už naplno udrie u nás.

Stred týždňa priniesol na naše územie upokojenie situácie. Maximálne teploty ľahko prekročili hranicu letného dňa na úrovni +25 °C, no v nadchádzajúcich dňoch bude na Slovensku ešte teplejšie.

V priebehu štvrtka by mohli na juhozápade krajiny atakovať teploty aj tropickú hranicu +30 °C, no už popoludní hrozia prvé búrky.

Studený front mieri do strednej Európy

Situácia bude teraz taká, že nad Balkánom sa usadí tlaková výš okolo ktorej bude do našej oblasti od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch. Práve ten môže teploty dostať až na úroveň okolo +30 °C.

 

V priebehu popoludnia však na severovýchode a večer aj na krajnom západe môžu vzniknúť prvé prehánky a búrky.

Výrazne nebezpečnejšia situácia sa bude odohrávať západne od Slovenska v Nemecku, v Česku a v Rakúsku, kde hrozia aj intenzívne búrky. U nás zatiaľ hrozia predfrontálne búrky, no v týchto krajinách už bude búrky iniciovať samotný studený front.

Ten by v noci zo štvrtka na piatok mal začať ovplyvňovať počasie aj na našom území. Vo štvrtok v neskorších večerných hodinách, prípadne v noci na piatok môže nad naše územie doraziť od severozápadu výraznejšia vlna búrok.

V piatok hrozia intenzívne búrky

Záver pracovného týždňa bude na našom území veľmi búrlivý. Priamo nad Slovenskom sa už bude nachádzať studený front a naše územie čaká niekoľko vĺn intenzívnych búrok, ktoré sa budú vytvárať na tomto studenom fronte.

 

Počas víkendu by búrlivé počasie malo na našom území pokračovať. V sobotu bude počasie ešte pokojnejšie, no podvečer hrozia na západe búrky.

Oveľa nebezpečnejšie búrky nás čakajú v nedeľu, po ktorých nás postupne čaká aj vlna výraznejšieho ochladenia. Po relatívne pokojnej strede nás tak čaká ďalšia vlna búrlivých dní. Vývoj na ďalšie dni si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd