Poľadovica dnes trápila aj okolité krajiny

Ľubomír Franko

 Poľadovica sa dnes podvečer vyskytovala aj na našom území, v niektorých oblastiach západného Slovenska. Výrazne silnejšia však bola v Maďarsku a v Česku. Autobus plný maďarských turistov smerujúcich z vianočných trhov vo Viedni sa na zľadovatelej vozovke maďarskej diaľnice M3 prevrátil. Do autobusu potom narazilo ďalších deväť áut a dva mikrobusy. Na miesto dorazilo až 14 sanitiek a niekoľko ľudí ostalo ťažko zranených. Mladý, 14-ročný chlapec prišiel pri nehode o život.

Silná poľadovica sa vyskytovala aj v Česku. Od ranných hodín boli hlásené veľké komplikácie na cestách. Na diaľnici D1 v smere z Prahy na Brno sa zrazilo až 17 áut. Nehoda si vyžiadala niekoľko ťažko zranených a jednu obeť. Ďalšie nehoda sa stala neďaleko, v protismere. Muž, ktorý s kamiónom narazil do zvodidiel prišiel o život pri značení dopravnej nehody, keď doňho na zľadovatelom povrchu narazil vodič nekontrolovateľného vozidla. Zlepšenie situácie v Česku sa očakáva až počas zajtrajšieho obeda a do rána platí výstraha pred poľadovicou. Na poľadovicu pozor aj u nás, najmä na juhozápade môže byť počas noci kľudne rovnaká situácia ako v susednom Česku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd