Muž prežil v Beskydoch zásah bleskom. Teraz si prevzal ocenenie

Veronika Salayová

Policajt moravskosliezskej špeciálnej poriadkovej jednotky Martin Žebrok prežil v júli v Beskydoch zásah bleskom. Spolu so svojimi záchrancami si vyslúžil ocenenie. 

Policajti sa počas jednej z júlových búrok nachádzali v teréne na štvorkolkách na hrebeni Bieleho kríža v Beskydách. Počuli hrom, a tak usúdili, že bude lepšie zísť do údolia. Avšak počas balenia vecí udrel do policajta Martina Žebroka náhle blesk, informuje ČT24.

„V jednom okamihu ma vypol. Blackout. Potom som sa prebral až v nemocnici,“ opísal zasiahnutý policajt pre ČT24.

Blesk dokonca zranil aj druhého policajta Radima Bieleho, ktorý sa po chvíľke z bezvedomia prebral. Okamžite začal zasiahnutému kolegovi dávať prvú pomoc. Zo začiatku Martin Žebrok nedýchal, no po chvíli mu srdce naskočili, ako opisujú vypätú situáciu policajti.

Za pomoci aj miestnych obyvateľov sa podarilo zavolať zdravotnú pomoc a v bezpečí previesť mužov do nemocnice.

Martin Žebrok sa nachádzal vo vážnom stave s viacerými popáleninami, ale podarilo sa mu zásah bleskom prežiť. 

Oboch policajtov a dvoch civilistov dnes v Ostrave ocenil moravskosliezský policajný riaditeľ Tomáš Kužel. Riaditeľ ocenil hlavne duchaprítomnosť kolegu, ktorý začal poskytovať pomoc, hoci bol sám zranený. Dodal, že policajti špeciálnej poriadkovej jednotky majú zdravotnícky výcvik.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd