Polícia upozorňuje na výskyt medveďa na Hornej Nitre. Zviera sa chcelo dostať do kurína

Polícia upozorňuje na výskyt medveďa na Hornej Nitre. Zviera sa chcelo dostať do kurína
Veronika Salayová

O medveďoch sme, našťastie, dlho nepočuli, no dnes polícia Trenčianskeho kraja upozornila na jedinca, ktorý sa potuluje pri obci Kľačno pri Prievidzi.

V okrese Prievidza, v intraviláne obce Kľačno, bol oznámený výskyt medveďa hnedého. Ten sa mal dobíjať do kurína so sliepkami, informuje polícia Trenčianskeho rana na sociálnej sieti.

Kurín bol síce medveďom poškodený, no zviera sa k žiadnej potrave nedostalo, a tak sliepkam ublížené nebolo. Tentoraz, našťastie, nedošlo ani k zraneniu žiadnych osôb. 

Na miesto bol okamžite privolaný zásahový tím, ktorý vykonal na mieste plašenie a medveďa monitoruje. Zásahový tím spolu s políciou upovedomili aj poľovnícke združenie a starostu obce o tom, že v okolí sa pohybuje medveď a treba byť opatrný. 

 

Čo treba robiť pri strete medveďa?

Polícia teraz žiada občanov obce, ale aj blízkeho okolia najmä o zvýšenú opatrnosť. Pri nečakanom strete s medveďom na vzdialenosť bližšiu ako 100 m sa odporúča zväčšiť vzdialenosť od medveďa. 

Určite sa však neodporúča utekať, pretože toto konanie môže medveďa vyprovokovať a mohol by začať s prenasledovaním. K medveďovi sa určite nikdy nepribližujte, a to aj v prípade, že sa zdá byť pokojný.

Dôrazne sa odporúča vyhnúť sa pohľadu priamo do očí, pretože pre zviera je to znak agresie. Po splnení týchto pokynov zvýšite pravdepodobnosť, že sa útoku vyhnete. 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd