Pondelok bude na Slovensku poriadne mrazivý. Od snehu si na chvíľu oddýchneme

Pondelok bude na Slovensku poriadne mrazivý. Od snehu si na chvíľu oddýchneme
Veronika Salayová

Meteorologická zima začala na Slovensku poriadnou dávkou snehu a nízkych teplôt. V tomto zimnom trende pokračujeme aj tento pracovný týždeň. Čaká nás chladný pondelok, no od snehu si na chvíľu oddýchneme. 

 

Minulý týždeň bol na našom území pomerne turbulentný. Do mnohých lokalít dorazil sneh, a to aj do nízkych polôh. Najviac sneh prekvapil na juhu Slovenska, kde v niektorých okresoch napadlo aj vyše 20 cm čerstvého snehu, čo nie je zvykom. 

Mnohé lokality dokonca zápasili so snehovou kalamitou, no situácia sa v priebehu víkendu upokojila. Dnešok bude taktiež pokojný, čo sa počasia týka. Dnes nám výdatné sneženie nehrozí, takže si od snehových vločiek na chvíľu oddýchneme.

Vzduch bude „štipľavý“

Pondelok však prinesie poriadne chladné počasie s celodennými mrazmi na veľkej časti nášho územia. Čaká nás tak poriadne mrazivý štart do nového týždňa, takže netreba zabúdať na teplé oblečenie.

Teploty najviac vystúpia do +1 °C na západe a juhu stredného Slovenska. Na severe treba počítať s teplotami od -7 do -2 °C. Bude pomerne jasno až polojasne, neskôr bude od západu oblačnosť pribúdať. Slabé sneženie sa môže objaviť na východe Slovenska s výškou snehu do 1 cm. 

Vzduch bude dnes poriadne „štipľavý“ a dlhý pobyt vonku sa príliš neodporúča, a to najmä deťom a chorým ľuďom. Ešte chladnejšie bude počas noci, kedy klesnú nočné teploty k -14 °C. V najchladnejších lokalitách Slovenska môžu teploty klesnúť až k -21 °C, čo predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské zdravie. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd