Pondelok bude najteplejší. Na Slovensku môže byť až +30 °C

Peter Minárik

V priebehu pondelka je pravdepodobnosť, že zažijeme prvý tropický deň. Na našom území by sme mohli zaznamenať teplotu až na úrovni +30 °C.

Cez Európu veľmi pomaly postupuje studený front. Ten už zajtra vo večerných hodinách začne ovplyvňovať počasie aj na našom území, no ešte pred jeho príchodom na naše územie vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu od juhu.

V pondelok by na našom území malo prevládať prevažne premenlivé počasie s ojedinelými prehánkami, či búrkami. Bude však veľmi veterno.

Fúkať bude silný južný vietor a okrem toho, že bude veterno bude aj teplo. Teploty by opäť na celom našom území mali stúpať nad hranicu +20 °C. Teploty vystúpia od +23 do +28 °C, no na juhovýchode bude ešte teplejšie.

V oblasti najkrajnejšieho juhovýchodu, v okolí Čiernej nad Tisou je pravdepodobnosť, že teploty dosiahnu až hranicu +30 °C, prípadne ju veľmi ľahko prekonajú. Numerické modely totiž kalkulujú s tým, že na severovýchode Maďarska môže byť až do +31 °C.

Na našom území tak v priebehu pondelka môžeme zaznamenať prvý tropický deň, teda deň s teplotou nad +30 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd