Pondelok upokojí rozbúrené rieky. Dnes si od dažďa oddýchneme

Pondelok upokojí rozbúrené rieky. Dnes si od dažďa oddýchneme
Veronika Sádovská

Po upršanej nedeli, ktorá spôsobila v niektorých obciach povodňové situácie, pondelok situáciu upokojí.

Nedeľa priniesla na Slovensko sychravé upršané počasie. Vodné toky sa začali popoludní dvíhať a podvečer už na juhu sa začala voda z korýt aj vylievať.

Od juhu až juhovýchodu bude dnes ovplyvňovať počasie u nás výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Vďaka nemu sa situácia na rozbúrených povodiach upokojí.

Jesenné teploty a takmer žiadne zrážky

Dnes sa bude najvyššia denná teplota pohybovať od +11 °C až +16 °C, na severe a pod Tatrami +9 °C. 

Počas dňa bude malá prechodne zväčšená oblačnosť, avšak pršať bude len ojedinele. Ak naprší, tak len do 3 mm zrážok a na horách môže napadnúť len slabá nová vrstva snehu.

Dopoludnia ešte počítajte so silnejším južným až juhozápadným vetrom, ktorý bude fúkať rýchlosťou 10 až 30 km/h, popoludní však bude slabnúť.

Nedeľa priniesla aj povodne

Na juhu Slovenska v niektorých obciach bol včerajší večer poriadne turbulentný. Dobrovoľné hasičské zbory zo Slovenska aj susedného Maďarska pomáhali v obci Mokrance, kde sa voda valila cez dedinu.

Horšia situácia bola v obci Paňovce, kde voda zaplavila aj niekoľko domov. Po polnoci však začali vodné toky klesať a situácia sa začala upokojovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd