Poriadne prituhne! Mrazy zasiahnu celé Slovensko. Zajtra budú aj celodenné

Peter Minárik

V nadchádzajúcich hodinách a predovšetkým v noci čaká naše územie sneženie, no okrem nového snehu sa pripravte aj na pomerne nízke teploty. Mrazy sa očakávajú na celom našom území a zajtra budú aj celodenné.

Na Slovensku sa začína ochladzovať, čo pocítime v nadchádzajúcich hodinách na celom našom území. Už o pár hodín začne na severe a východe snežiť, pričom počas nočných hodín bude sneženie výraznejšie.

Očakáva sa, že do zajtrajšieho rána napadne snehová pokrývka, a to takmer na celom severnom a na väčšine východného Slovenska. Čo však na celom území pocítime, sú nízke teploty. Mrazy sa očakávajú na celom Slovensku.

Mrznúť bude v noci všade

Po okraji tlakovej níže sa začína nad naše územie od severovýchodu natláčať veľmi studená vzduchová hmota, ktorá spôsobí okrem poklesu hranice sneženia aj výrazné ochladenie.

Počas nadchádzajúcej noci sa očakávajú mrazy na celom našom území. Nočné teploty poklesnú na 0 až -8 °C, pričom najchladnejšie by malo byť na severe nášho územia.

S oteplením netreba počítať ani počas soboty, ba práve naopak, víkend bude prvým zimným víkendom. Teploty by sa mali pohybovať pod hranicou dlhodobého normálu.

Najchladnejšie bude v sobotu, kedy sa očakáva celodenný mráz v takmer celej severnej polovici Slovenska. Teploty sa budú pohybovať od 0 do -4 °C. V južných oblastiach bude teplejšie, ale len do +3 °C. Nedeľa by mala byť už príjemnejšia. Mrazy sa počas celého dňa očakávajú výlučne na krajnom severe a na zvyšku územia vystúpia teploty do +7 °C.

Mrazy zotrvajú len v noci

V priebehu budúceho týždňa by sa malo mierne otepliť a teploty sa budú pohybovať na úrovni dlhodobého teplotného normálu. Počas dňa vystúpia teploty na +2 až +9 °C a mrazy sa očakávajú len v noci a to na celom našom území.

Po veľmi teplých týždňoch, ktoré prinášali nadpriemerne teplé počasie, nás tak čaká návrat do priemerného počasia, ktoré je typické na koniec novembra a vykurovanie bude nevyhnutné.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd