Porušovanie ochrany zvierat možno bude trestným činom

Dominik Cenkner

Porušovanie ochrany zvierat by sa mohlo stať trestným činom. Navrhuje to Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR v novele Trestného zákona, ktorá je v súčasnosti v medzirezortnom pripomienkovom konaní (MPK).

Odňatie slobody na šesť mesiacov až tri roky by mohlo hroziť páchateľovi, ktorý v rozpore s predpismi dováža, vyváža, prepravuje, kupuje, predáva, drží, chová alebo inak nakladá so zvieratami vo väčšom rozsahu, uvádza sa v novele.

Do väzby na jeden až päť rokov by mohol podľa návrhu ísť človek, ktorý porušil ochranu zvierat v značnom rozsahu, z osobitného motívu alebo bol za čin odsúdený predtým. Odňatie slobody na tri až desať rokov by mohlo hroziť tomu, kto spácha čin závažnejším spôsobom konania alebo vo veľkom rozsahu.

Páchateľ, ktorý by bol členom nebezpečného zoskupenia alebo by porušil ochranu zvierat v mimoriadne veľkom rozsahu, by mohol ísť do väzby na desať až 15 rokov, vyplýva z materiálu. Informáciu priniesla TASR.

Ilustračné foto, zdroj: unsplash.com
Ilustračné foto, zdroj: unsplash.com
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd