Posledný deň roka prinesie mimoriadne vysoké teploty. Atakovať budú +14 °C

Dominik Cenkner

Pred nami je posledný deň roka 2021. Niesť sa bude v znamení vysokých teplôt. Kde všade bude mimoriadne teplo?

Teploty, aké sa dnes očakávajú v najteplejších lokalitách, sú na toto obdobie aj o 10 stupňov vyššie, než je priemer. Čo ich k nám prinesie?

Slovensko sa dnes bude nachádzať medzi tlakovou výšou nad juhozápadnou Európou a rozsiahlou oblasťou nízkeho tlaku vzduchu nad severnou polovicou Európy. Medzi týmito útvarmi bude do našej oblasti prúdiť od západu teplý a vlhký vzduch.

Počas dňa nás tak čaká oblačné až zamračené počasie, miestami aj s hmlami. Na západe bude lokálne aj zmenšená oblačnosť. Miestami, k večeru ojedinele treba najmä na severe a východe počítať s dažďom, či mrholením.

Hrozí tam preto aj tvorba poľadovice. Na cestách preto jazdite opatrne.

Posledný deň roka prinesie vysoké teploty

Maximálna denná teplota sa dnes bude pohybovať v rozmedzí od 0 °C do +7 °C. Na juhu západného Slovenska bude ešte teplejšie.

Teploty sa tam vyšplhajú na +8 °C až +13 °C. Takéto hodnoty sú na posledný deň roka, resp. decembra, skutočne neobvyklé.

Do toho bude fúkať slabý, na západe a severe miestami západný až severozápadný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s. Ak Silvester budete tráviť na horách, počítajte tam s prudkým až búrlivým vetrom, k večeru až s víchricou.

Podobný ráz počasia nás čaká aj v prvých dňoch nového roka. Zmena by mohla doraziť až okolo sviatku Zjavenia Pána, čo je 6. januára.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd