Posledný septembrový deň prinesie zmenu v počasí. Teploty pôjdu nadol

Posledný septembrový deň prinesie zmenu v počasí. Teploty pôjdu nadol
Zuzana Macháčová

Po veľmi teplých a slnečných dňoch prinesie posledný septembrový deň zmenu. Teplota na teplomery pôjde dole. 

Stabilné slnečné a veľmi teplé počasie, ktoré vládlo niekoľko dní nielen u nás, ale aj v okolitých štátoch, sa dnes zmení, a to predovšetkým po teplotnej stránke. 

Kým včerajšie teploty vystúpili ešte na +23 °C až +28 °C, dnešné budú už o čosi nižšie. Spomínané pokojné počasie prinášala do našej krajiny rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá sa tiahla zo západného Ruska, cez Alpskú oblasť až nad juhozápad Európy. 

Sobota prinesie zmenu

Dnes nás čaká zmena. Poveternostnú situáciu začal už v noci od západu meniť studený front spojený s tlakovou nížou nad severnou Škandináviou. Dnes sa bude presúvať cez Slovensko na východ, ale popoludní ho postupne od juhozápadu vystrieda tlaková výš.

Po prechode frontu sa teplota o pár stupňov zníži, a to na +17 °C až +25 °C. Zrážky nebudú silné, maximálne do 3 mm. Len na severe môže cez deň spadnúť miestami okolo 10 mm zrážok. Na cestách treba jazdiť opatrne, pretože v nižších polohách sa budú tvoriť hmly alebo nízka oblačnosť. 

Pred nami je posledný septembrový deň. Našťastie, studený front prejde naším územím rýchlo, a tak sa už popoludní na západe ukážu slnečné lúče. 

Predpoveď na sobotu

Na západe Slovenska sa najmä dopoludnia môžu vyskytnúť ojedinele prehánky alebo dážď. Popoludní sa už oblačnosť zmenší a teplota vystúpi na +22 °C až +25 °C. Fúkať bude severozápadný až severný vietor rýchlosťou do 30 km/h. 

Na strednom Slovensku bude spočiatku zamračená obloha. Na severe treba rátať s prehánkami alebo dažďom. Z rána bude ojedinele hmlisto, počas dňa sa začne oblačnosť zmenšovať. Teplota vystúpi na +17 °C až +23 °C. 

Na východe nášho územia bude tiež spočiatku zamračené. Miestami sa vyskytnú prehánky. Teplota sa bude pohybovať v intervale od +19 °C do +23 °C. 

Počasie sa začne meniť aj na horách. Oblačnosť sa postupne zväčší a zrážky sa vyskytnú vo forme prehánok alebo dažďa. Vo výške 1 500 m vystúpi teplota na +11 °C. 

Ak vás zaujíma, aké počasie nás čaká ďalšie dni, tak si pozrite našu dennú predpoveď počasia TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd