Pospali sme si o hodinu viac. Dnešné počasie bude priať nedeľnému oddychu

Pospali sme si o hodinu viac. Dnešné počasie bude priať nedeľnému oddychu
Veronika Salayová

Ak sa vám dnes ráno zdá, že je akosi málo hodín, zrejme sa vám automaticky prestavili hodiny na vašich telefónoch. Dnes totiž došlo k zmene času. 

Ste oddýchnutí, vyspatí do ružova a ešte nie je ráno veľa hodín? Môže za to s veľkou pravdepodobnosťou fakt, že dnes v skorých ranných hodinách došlo k zmene času.

Dnes ráno o 3.00 hod. sa hodiny vrátili na 2.00 hod. a prešli sme tak na z letného času na zimný. Posledná októbrová nedeľa totiž už tradične patrí zmene času a v tejto „tradícii“ budeme pokračovať minimálne do roku 2027.

Táto téma sa v Európskej únii opäť nastolí až koncom roka 2026, čiže skôr ako v roku 2027 koniec striedania času nenastane. Meniť čas dvakrát do roka si tak budeme ešte minimálne 4 roky.

Dnešok bude vcelku príjemný

Tak či onak, dnešok bude priať oddych a aj príjemným aktivitám v exteriéri. Teploty budú v celku príjemné a dnes vystúpia na príjemných +21 °C. Zrážok bude len minimálne a ak sa ojedinele vyskytnú, pôjde len o slabé prehánky či mrholenie. 

Dnešok bude zrána skôr oblačný, neskôr polooblačný, avšak miestami bude nedeľa aj slnečná. Vietor bude dnes taktiež len slabý − bude fúkať rýchlosťou 10 až 30 km/h. 

Nedeľa tak bude priať aj turistike či aktívnemu pobytu v exteriéri. Na horách vystúpi teplota okolo +8 °C a silný vietor sa neočakáva ani vo vyšších polohách.

Užite si tak dnešný oddychový deň podľa vašich predstáv a pondelok sa zrejme mnohým bude vstávať ráno o niečo ľahšie vďaka posunu času. 

Viac o vývoji denných a nočných teplôt počas nasledujúcich dní nájdete v našom kalendári.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd