Považie zaplavila voda. Dvojhodinová búrka priniesla bleskové povodne

Peter Minárik

Dnešné búrky, ktoré sú dosť stacionárne napáchali ďalšie problémy a to tentoraz na Považí, ktoré niekoľko desiatok minút sužovali neutíchajúce búrky. Tie do oblasti priniesli prívalové záplavy.

V rámci tlakovej níže sa vo vlhkom a teplom vzduchu tvoria na našom území búrky, ktoré sú veľmi stacionárne a neustále sa regenerujú. Veľmi nebezpečná búrka vznikla popoludní nad Malými Karpatami, kde spôsobila problémy v obci Častá a teraz sa problémy presunuli ďalej.

Intenzívne búrky prinášajú komplikácie na Považie, kde sa takmer dve hodiny vyskytovala intenzívna búrka.

Považie je pod vodou

Niekoľko desiatok minút trvajúca búrka, ktorá prinášala intenzívny lejak spôsobila ďalšie komplikácie, tentoraz na Považí. Intenzívna búrka v oblasti Považskej Bystrice a Púchova prináša ďalšie bleskové povodne.

 

V obci Dolné Kočkovce sa vylial miestny potok a zaplavuje cesty, suterény a domy. Podľa údajov zo zrážkomerov spadlo v obci Dolné Kočkovce už 48 mm zrážok.

Na okolitých kopcoch však podľa analýz spadlo ešte o čosi viac a do dediny, tak po miestnom potoku prišla prívalová povodeň.

voda zaliala obec Dolné Kočkovce
voda zaliala obec Dolné Kočkovce, foto: Michal

Problémy sú aj v okolí. V Púchove evidujú zrážkomerné stanice od 60 do 70 mm a v obci Udiča pri Nosickej priehrade už viac ako 65 mm. Problémy sú v meste Púchov, kde sú viaceré cesty zaliate vodou.

 

Vodiči hlásia problémy aj na diaľnici D1 medzi Považskou Bystricou a Belušou. Na diaľnici je veľmi veľa vody.

V oblasti už búrka skončila, no aj naďalej tu prší.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd